WINTERGATAN + RED MECCA + VIKTOR PILKINGTON

Den 1 maj är det Debutspelning, Turnéstart samt Releaseparty för Wintergatan på Pipeline, Världspremiär med andra ord!

2010 lades det banbrytande Detektivbyrån på is.  Nu är bandet tillbaka, med nytt namn: WINTERGATAN!   Wintergatan är fortsättningen på det musikaliska äventyr Martin Molin gav sig ut på med det hyllade och flerfaldigt Grammisnominerade Detektivbyrån. Med David Zandén, Evelina Hägglund och Marcus Sjöberg har Martin Molin skapat ännu en ny musikalisk värld. I maj släpper Wintergatan sitt fullängdsalbum och åker på klubbturné i Sverige och Norge som övergår i festivalturné till sommaren.

Sedan 2010 har Martin Molin, David Zandén, Evelina Hägglund och Marcus Sjöberg arbetat med Wintergatans debutskiva, som ges ut på eget bolag. Till dubbelsingeln ger Wintergatan ut två videor som båda ger en försmak på vad publiken kommer att kunna uppleva live när bandet ger sig ut på turné i maj. Vibrafon, klockspel, speldosa, modulin, analogsynth, trummor, bas, dragspel, theremin, diaprojektor, och ytterligare 26 instrument förenas i Wintergatans värld till korsningen mellan Yann Tiersen och Swedish House Mafia.

RED MECCA:  Ett brokigt förflutet inom Sundsvalls Musikliv sedan 1979, men troligtvis mest känd som keyboardist och slagverkare i Brända Barn.  En medelålders man med grått skägg men med större kreativitet än någonsin tidigare med sitt projekt Red Mecca, som just nu arbetar på ett album som släpps under 2013  Genreöverskridande med utgångspunkt i postpunken så rör sig musiken genom electronica och postrock med cineastisk mörk atmosfär. Ett antal gäster från Sundsvalls myllrande musikliv kommer att hjälpa till att styra skutan från scenen. Passa på nu. Det är inte alltför vanligt att Red Mecca spelar live.

VIKTOR PILKINGTON:  Viktor Pilkington är en elektronikaartist från musikstaden Sundsvall där har han sedan 2008 gjort spännande elektronisk musik och ljudkonst i små upplagor under alias som Kontoret, Riksgränsen och Sydamerika.

I Januari 2013 släppte han sitt senaste album “Obi-Wan Gymkhana Sessions” på sin egen label, ODESSA. I sin musik blandar Viktor Pilkington en arsenal elektronisk utrustning, gammalt som nytt, analog som digitalt, för att skapa allt från tunga breaks och skweee-leads till dammsugardrones och modularbongos.