THE DAHMERS + THE HAWKINS + LILAC

  • MEDLEM 250 KR, ORDINARIE 350 KR
  • Förköp

Tider:
19:00 Insläpp/bar
19:30 Lilac
20:30 The Hawkins
21:30 The Dahmers

Ingen åldersgräns i entrén – 18 år i baren.
Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Priser:
Medlem 250 kr
Ordinarie 350 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén
Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljett HÄR:
https://billetto.se/e/the-dahmers-the-hawkins-lilac-biljetter-758344


THE DAHMERS
I ett tumult av punkenergi, klassisk rock och catchiga pop-melodier som sätter sig som en blodigel på hjärnan har The Dahmers formats. Ett Frankenstein´s monster som inte drar sig för att mixa sina vitt spridda influenser.

Idén bakom bandet började som ett löst snack på en vild halloweenfest 2011. Men redan dagen efter träffades de för första gången i skitigt garage och skrev de första låtarna, inte långt efter släpptes deras första EP. Bandnamnet tog man efter den ökända seriemördaren Jeffrey Dahmer, vilket går hand i hand med medlemmarnas gemensamma intresse för skräckfilm och fascination för människans mörka sidor.

Man kan höra inspiration från band som bl.a. Ramones, Thin Lizzy, Beatles, Misfits, Status Quo, Black Flag och ABBA. Resultatet blir adrenalinfylld punkig garagerock med catchiga medryckande pop-melodier. Blandat med mörka teman om skräck, frustration och utanförskap gör dessa kontraster The Dahmers till ett färgstarkt och originellt band som går sin egen väg.

Skräckorkestern från Bromölla släppte sitt debutalbum ”Demons” 2014 och har sedan dess flitigt släppt ut både singlar och EP’s på löpande band. Deras singel “Blood on my hands” knep en plats på P3’s årsbästalista 2016. 2017 släppte bandet sitt andra album “In the Dead of Night” som följdes upp med flitigt turnerade i Sverige och i resten av Europa.

2018 släpptes samlingsalbumet ”Down In The Basement” med samlade singlar. Sedan starten har bandet turnerat med band som bl.a. Against me!, The Dwarves och Millencolin i Sverige och övriga Europa. 2020 släpptes deras efterlängtade EP ”Witching Hour” som fick ett varmt mottagande av publiken.

The Dahmers är nästa stora band ut i en klassisk svensk tradition av högkvalitativ rock och punk!


THE HAWKINS
Mitt under en spelning 2013 startades The Hawkins. Ur spillrorna av tidigare band fann de till slut varandra: en hop med varandras bästa vänner.
Bandet har ett harmoniskt splitter i sin rock; som om Jekyll har skrivit musiken och Hyde texten. Energisk, nästan ironisk rock möter mörka teman och kontrasten däremellan skapar en slags skämtsam seriositet. The Hawkins är att stå och garva när huset brinner ner.

Gigandet har alltid varit viktigt och sedan starten har bandet turnérat såväl Skandinavien som Europa i allt ifrån källarlokaler till på scener hos Sweden Rock, Metallsvenskan och Peace and Love som följdes upp av rockhiten ”Fuck You All I’m Outta Here”. Live är The Hawkins svettigt: en urladdning för alla inblandade. En sådan urladdning som ibland medfört att bandmedlemmar svimmat och ibland medfört så pass saftigt röj att snuten knackat på.

2020 signade bandet med skivbolaget The Sign Records och släppte sin andra platta “Silence is a Bomb” mitt under en pandemi. Med brist på spelningar och kli i fingrarna gick de ut i skogen med och filmade en konsert för träden, fåglarna och myggen. Detta, tillsammans med en spelning i ett bryggeri och en lada, så blev detta till slut liveskivan “Live in the Woods”.

2021 släpps minialbumet “Aftermath”, en skiva om tiden efter en trasig relation. Med mörk och humoristisk energi går bandet genom plastjazz, cleitrofobisk filmmusik, tuggummipop och Rolling Stones-hardcore. Nu, med denna godispåse till musik, är bandet mer redo än någonsin äntligen bege sig ut på vägarna igen.


LILAC
Lilac är ett nystartat rockband från Sundsvall grundat av låtskrivarduon Irma Bergman och Joar Söderqvist. Bandet tar mycket inspiration från soundet av 90-talet, med artister och band som Jeff Buckley, Foo Fighters och Oasis. Bandet är aktuella med deras debutsingel “In Stereo” och mycket
ny musik är på väg.


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Hitta hit:
Pipeline Sundsvalls Musikforum
Kyrkogatan 6
852 31 Sundsvall
kontakt: info [a] pipelinesundsvall.se

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang