THE CONFUSIONS – RELEASEFEST MED VÄNNER – SUPPORT: KÚBAL

  • MEDLEM 150 KR, ORDINARE 250 KR, UNGDOM 50 KR
  • Förköp

Tider:
19:00 Insläpp

Priser:
Medlem: 150 kr
Ej medlem: 250 kr
Medlem 13-21 år: 50 kr

Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén
Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u…

Som KLUBBHJÄLTE kan du givetvis köpa biljetter till medlemspris!
Pipelines klubbhjältar är ett supporterskap i form av 100 kr som dras från ditt konto varje månad. Betalningsavgiften är låg och inbakad i månadskostnaden, så det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver hundringen. Observera att detta är ett långsiktigt supporterskap med ett minimum på 6 månader – detta för att vi ska kunna budgetera och planera verksamheten på ett ekonomiskt tryggt sätt.

Bli klubbhjälte här:
https://billetto.se/e/klubbhja…

The Confusions har gjort i stort sätt allt och är ett band som aldrig stagnerat. Bandet har haft majorkontrakt på storbolag, blivit hyllade av Engelsk musikpress och i samma andetag blivit sågade av lokalpressen, turnerat utomlands, floppat med den så viktiga tredje skivan för att sedan komma tillbaka med en MTV hit, gått från pophopp till indieveteraner, skrivit GIF-Sundsvalls officiella låt, skapat Beatleshysteri i Kaliningrad och självklart spelat på The Cavern Club i Liverpool.

Bandet är nu en pulserande livemaskin bestående av fyra goda vänner med en stark kärlek till musiken de skapar tillsammans.

The Confusions är ett popband från Sundsvall. Bandet bildades i början av 1990-talet och har hittills släppt elva album. Singeln The Pilot, från albumet Trampoline (2002), räknas som en av bandets största hitar – då den höll sig kvar på MTV:s Up North-listas första plats under två veckor.

The Confusions bildades 1991 av ett gäng barndomsvänner i förorten Skönsberg i Sundsvall. En stad mer känd för sin punk-, postpunk- och metalscen. Men att vara en outsider kan ibland vara till din fördel. En stark vänskap och ”Vi mot världen”-känsla gjorde att bandet utvecklades snabbt.

Fem år senare skulle deras andra album ”Everyone’s Invited” – producerat av Peter Svensson från The Cardigans, sälja 15 000 ex och öppna alla dörrar med europaturné och fina recensioner över världen. Record Collector kallade plattan ”ett av årets fem bästa album”.

Några år senare skulle en spelning på SXSW öppna dörren för några turnéer i USA och slutligen även en nordisk MTV-etta för videon till The Pilot 2002. Som i sin tur gav spelningar i Ryssland och Baltikum och på senare år har bandet även hunnit med spelningar i Kina och fått en växande publik i Sydamerika och Mexiko.

Efter en motig period byggde bandet en studio i sin replokal och 2008 spelade in det mer än en timme långa egenproducerade albumet ”The Story Behind the Story”, av många betraktades som deras finaste verk och även hittade ett nytt arbetssätt genom att spela in och producera i sin egen studio.

I början av 2020 spelade bandet en två timmars show i hemstaden Sundsvall. Länk till liveshow: https://www.youtube.com/watch?v=1K1f1b241nk

Live är de ett fantastiskt band och detta album bevisar också deras imponerande låtskrivarfärdigheter och passion för sitt egensnickrade musikaliska universum.
På det senaste släppta albumet, dubbelvinylen ”Black Silhouettes” hittar du allt från lo-fi-indie-grooves, enkla indiepoplåtar till melodisk post-punkenergi, ett imponerande album av ett band som förfinat sitt hantverk. Att bandet numer är en kvartett har givit musiken mer luft, lekfullhet och en ny tydlighet.

I november 2023 är The Confusions aktuella med ett nytt album som ännu inte fått sin titel.

Lyssna gärna på singeln Killer At The Airport:
https://open.spotify.com/track/5TzBQ7Dqyw7myJFlNe7jdc?si=b4aba80fab0a4da3
… och singeln Rain Rain Rain:
https://open.spotify.com/track/70LW29ws8BJDHB8eu2gbiQ?si=16213b1cb9444c97

 

KÚBAL
Kúbal är ett rykande färskt band från Sundsvall med Björn Sundström i spetsen! Mer info kommer!

 

Evenemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Fler evenemang

Se alla evenemang