SOREPTION + DEATHBREED + TERMINAL FUNCTION

  • 100:- för medlemmar / 150:- för icke medlemmar

De lokala fanbärarna av den tyngsta dödsmetallen är klar för att spela på Pipeline den 5 december. Hyllade Soreption, Deathbreed och stockholmsbaserade Terminal Function kommer och visar hur man på bästa sätt lockar fram djävulshornen inom dig!

SOREPTION har sedan debut-EP:n ”Illuminate The Excessive” som släpptes 2007 blivit uppmärksammade för deras förmåga att skapa brutal teknisk dödsmetall som är lätt att dras med i. Med fullängdsdebuten ”Deterioration of Minds” (2010) tog det fart på riktigt, och efter den senaste skivan ”Engineering The Void” från förra året har bandet tagit ett stort kliv framåt på livefronten och bland annat varit förband åt amerikanska Suicide Silence samt varit del av Back To The US-turnén i våras där Cryptopsy var huvudakt och Disgorge, Erimha med flera medverkade. För närvarande har bandet precis avslutat Devastation On The Nation-turnén i USA och Kanada med Krisiun, Origin, Aeon, Alterbeast och Ingested och ska precis inleda en turné med dödslegenderna Cannibal Corpse och Cattle Decapitation, även den turnén i Nordamerika.
Spelningen på Pipeline blir dels en avslutning på en väldigt intensiv turnéhöst samt ett avstamp inför arbetet med den tredje fullängdsskivan, som planeras bli klar under 2016. De har lovat att denna kväll kommer bjuda på några överraskningar, så se fram emot en intensiv afton!

DEATHBREED:
2012 släppte Sundsvallsbaserade Deathbreed sin debut-EP Your Stigmata genom Ninetone Records/Pantherfarm. Bandet öppnade festivalen Nordfest tillsammans med bland andra Marduk och var även support till Aeon i december samma år. Under 2013 åkte de på en 10 spelningar lång europaturné med Diabolical och Soreption. 2014 signas Deathbreed av Rouge Records America för tre fullängdsalbum och först ut är rykande färska fullängdaren New World Order som släpptes 27 januari i år. Bandet har utnämnts till ett av de mest lovande svenska banden i genren, och knappast lär hyllningskörerna bli något tystare efter spelningen på Pipeline!

TERMINAL FUNCTION:
Efter första skivan “Measuring The Abstract” gjorde bandet en flytt till Stockholm och har de senaste åren arbetat med uppföljaren “Clockwork Sky” som är en ytterligare utveckling av soundet gruppen har förfinat genom åren. Skivan spelades in och producerades av bandet självt i den egna studion Soundfraction Studios i Hagsätra. Siktet var inställt på kortare, mer explosiva låtar, till skillnad från debutalbumet där låtarna var av längre karaktär. Influerade av mer moderna element presenterar nu gruppen sin uppföljare “Clockwork Sky” som mixats och förfinats av Per Nilsson från dödsmetallgruppen Scar Symmetry (som även själv kan höras på albumet).

Fler evenemang

Se alla evenemang