RELEASEFEST – SÅGVERKSDÖDEN + Gäst: JEFF.D + MERLIN + HANNA RANKILA

  • 50:- för medlemmar 100:- för icke medlemmar.

Sågverksdöden

Sågverksdöden är en skenande lastbil påväg söderut från en skitig industristad i Norrland – med den eviga skogen som dundrar förbi utanför fönstret. Sågverksdöden är glömda drömmar och stora gitarrer. En sprucken röst efter en lång kall höst. Mer dunkande hjärta än digitaliserad hjärna. Bluesrock på svenska – om man behöver en kortare beskrivning.

De gick in i studion i vintras – åkte upp till Dal, som ligger ute på landsbygden med en vacker sjö utanför fönstret. Sjön var frusen men studion varm som en sauna. Nu är skivan färdig och det firas den 17e maj med releasefest på Pipeline!

Kvällen till ära kommer Sundsvalls egna Jeff.D att göra ett speciellt gästframträdande. Lyssna på Jeff.D!

Merlin

Merlin är en singer/songwriter-duo som består utav Elin Nylander och Emelie Vikberg Wernström. Sin musikaliska inspiration hittar de från alla möjliga håll, men musiken kan liknas närmast vid First Aid Kit, tvåstämmigt och gitarrkomp. Låtarna är ofta baserade på verkliga händelser eller sådant som bandets medlemmar själv har upplevt.

Hanna Rankila

Hanna Rankila är en tillbakadragen gitarrist som skrivit många låtar under många år. I låtskrivandet inspirerad av natur, mörker och sociala koder kommer en slags simpel musik med utrymme för gitarr och melodier.

Kvällen kommer bjuda på ett set egenskrivna låtar och det kan låta ungefär såhär:

Tider

20:00 – Hanna Rankila
21.00 – Merlin
22.00 – Sågverksdöden

Fler evenemang

Se alla evenemang