PUNKEN ÄR VÅR! (14-15 APRIL)

  • Förköp

Pipeline firar 50 år och ruskar liv i Punksvall – med det fetaste punkkalaset i mannaminne!
Nu kan vi presentera den KOMPLETTA laguppställningen för ”Punken är vår!” – ett tvådagars punkkalas i våra anrika lokaler på Kyrkogatan 6 i Sundsvall.
Utöver alla dessa fantastiska liveakter kommer vi att ställa till med en massa roligheter som tilltalar såväl unga som gamla punkfantaster.

Passa på att boka in er på vårens häftigaste punkupplevelse redan nu!

Priser, fredag:
Medlem: 250 kr
Ordinarie: 350 kr

Priser, lördag:
Medlem: 300 kr
Ordinarie: 400 kr

Separata biljettköp för fredag respektive lördag hittar ni HÄR:
https://entresundsvall.se/arrangemang/punken-ar-var/

Köp medlemskap för 2022 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Ingen åldersgräns i entrén – 18 år i baren.
Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.


Som KLUBBHJÄLTE kan du givetvis köpa biljetter till medlemspris!
Pipelines klubbhjältar är ett supporterskap i form av 100 kr som dras från ditt konto varje månad. Betalningsavgiften är låg och inbakad i månadskostnaden, så det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver hundringen. Observera att detta är ett långsiktigt supporterskap med ett minimum på 6 månader – detta för att vi ska kunna budgetera och planera verksamheten på ett ekonomiskt tryggt sätt.

Bli klubbhjälte här:
https://billetto.se/e/klubbhjalte-biljetter-802931


PLANTBASERAD PUNKBRUNCH

Vi kan nu presentera en supersmarrig och exklusiv punkbrunch på lördagen den 15:e, mellan kl. 13-15!
En specialgjord, plantbaserad meny skapad av vår egen stjärnpunkkock Fredrik Persson, som bland annat har ett förflutet som landslagskock!

Under punkbrunchen kan du även avnjuta en flightbricka (4 olika ölsorter från Noisy Bastards Brewing Company).

Bägge biljetter hittar du här:
https://billetto.se/e/plantbaserad-punkbrunch-biljetter-802459


ÖLPROVNING MED NOISY BASTARDS BREWING COMPANY

Våra favoritbryggare Noisy Bastard Brewing Company anordnar därefter en festlig ölprovning mellan kl. 15-16, lördagen den 15:e.
Du får testa fem sorters öl: två Noisy Bastards-öl (ej samma som på deras flightbricka) samt två överraskningar från andra bryggerier.
Åldersgräns 18+.

Biljetter:
https://billetto.se/e/olprovning-med-noisy-bastards-18-biljetter-804547


FREDAG 14 APRIL:
17:00 Insläpp
18:15 Hata Som Lejon
19:00 Anti-Lam Front
20:00 Kardinal Synd
21:00 Varnagel
22:00 Slutstation Tjernobyl
23:00 Coca Carola

LÖRDAG 15 APRIL:

16:00 Insläpp
17:00 Hårdgnissel
17:45 Käftsmäll
18:30 Kardborrebandet
19:00 Von Bacchi (caféscenen)
19:30 Bonni Pontén
20:15 Johan Johansson (caféscenen)
21:00 Lastkaj 14
22:00 Fruktansvärld
22:45 Björnarna
23:45 Världen Brinner

COCA CAROLA (FREDAG)
Ett av Sveriges mest legendariska band Coca Carola behöver väl knappast någon närmare presentation. Vi är otroligt stolta att ha fått möjligheten att boka våra vänner som spelat i Sundsvall flertalet gånger under åren!

SLUTSTATION TJERNOBYL (FREDAG)
Det är tveklöst legendstatus på Slutstation Tjernobyl – Umeåbandet firar 30 år som band 2023! Och för att fira det gör de det enda rätta: Spelar i Sundsvall – hör och häpna – för första gången! Häpnadsväckande säger vi och välkomnar Slutstation Tjernobyl med öppna armar till Pipeline. Det är hookigt, ösigt och alldeles, alldeles underbart.

KARDINAL SYND (FREDAG)
Umeåband två för kvällen är inte heller några duvungar: Bandet fyller tio år och även detta firas på Pipeline!
En energisk blandning av melodisk punk, snygga stämsång och hårda riff. Kardinalerna släppte en split-LP tillsammans med Slutstation Tjernobyl sommaren 2022, och tioårsjubiléet 2023 föräras med en ny fullängdsplatta.

VARNAGEL (FREDAG)
Varnagel föddes ur 90-talets svenska punkvåg och har sedan starten 1999 utvecklat ett omisskännligt eget sound av energisk och spetsig trallpunk. Under 00-talet släppte Stockholmsbandet skivor på Kamel Records, Seconds Class Kids och Beat Butchers, medverkade ett par gånger på samlingsskivsserien Definitivt 50 spänn, samt gjorde svettiga spelningar land och rike kring. Varnagel släpper sin fjärde fullängdsplatta i november 2022!

ANTI-LAM FRONT (FREDAG)
Vi välkomnar Trondheims punkstoltheter – tillika Norges svar på NOFX – till Sundsvall och Pipeline för första gången! Bandet har turnerat flitigt med sin supermelodiösa, energiska skatepunk på trønder, och har bland annat spelat på den massiva festivalen Punk Rock Holiday i Slovienien (där vi råkade vara på plats och älskade det vi såg!). Anti-Lam Front har många goda vänner i den svenska punkscenen – däribland Lastkaj 14 – och efter deras gig på Pipeline lär de ha 400 nya kompisar!

HATA SOM LEJON (FREDAG)
Hata Som Lejon är ett punkband från Söderhamn som satsar på kvalitativt ös i samma skola som NOFX, Blink-182 och inte minst Millencolin. Rasande tvåtakt kombineras med snygga melodier och svenska texter som sätter fingret på vår samtid, utan att skriva någon på näsan.


LASTKAJ 14 (LÖRDAG)
Det finns nog få band i Sverige som turnerat så frekvent som Lastkaj de senaste åren, och de har spelat i länder som Sverige, Tyskland, Norge och Finland. Alltifrån utsålda festivaler med 2000 i publiken till små källarlokaler med 7 betalande har hunnits med. Ingen klubb, festival eller källare är för liten eller stor för att få en rejäl dos trallpunk.
Intresset för Lastkaj 14 och svensk punk verkar större än på väldigt länge och så här sammanfattar bandet det hela: ”Att vi på relativt kort tid gått från små klubbgigs till att vara headline på festivaler, samt säljer ut deras releaseparty på Nalen i Stockholm mer än 2 månader före skivsläpp, är ju verkligen ett bevis på att det finns ett stort intresse för det de gör.

VÄRLDEN BRINNER (LÖRDAG)
Världen Brinner jobbar stenhårt för att steg för steg ta natten tillbaka. Rocken lever och är hungrig. Med sin medryckande och känsloladdade rock/punk sätter dom verkligen både spelställen och känslor i brand. Budskapen går inte att ta miste på – kvinnor ska ta plats, och världen borde vara en bättre plats för alla! Världen Brinner har blivit ett namn att räkna med i Sveriges musikscen, med sina frekventa och täta skivsläpp och många livespelningar har intressent -för bandet stadigt ökat.

JOHAN JOHANSSON (LÖRDAG)
Johan Johansson har verkat som soloartist sedan 1988 och har gjort det mesta bland det bästa inom svensk musik under fem decennier. Han har spelat och skrivit låtar med bl.a. KSMB, Strindbergs och John Lenin och har producerat artister som Stefan Sundström, Lars Winnerbäck, Kjell Höglund och De Lyckliga Kompisarna. Johan har även skrivit två böcker, arrangerat festivaler och gjort en hel del annat dumt här i livet. Och än är det inte slut.

BONNI PONTÉN (LÖRDAG)
Är du bekant med Asta Kask eller Cosa Nostra så behöver Bonni Pontén ingen närmare presentation. Bonni har inte bara frontat dessa legendariska band utan grundlagt det svenska punksoundet sedan tidigt 80-tal. Den här kvällen står Bonni ensam med en gitarr, men med publiken ständigt i sin hand. Bonni är en underhållare av rang, och vi kan nog förvänta oss både nytt och gammalt material från hans outtömliga låtskatt.

BJÖRNARNA (LÖRDAG)
Björnarna från Uppsala är veteraner inom svensk trallpunk, med sina fantastiskt finurliga texter och välspelat punkröj. De har flera album på sitt samvete och senaste ”Det sämsta” var enligt många det bästa som kom det året. Gillar du finessrik och supermelodisk punkrock i ett rasande tempo så kommer du att älska Björnarna.

FRUKTANSVÄRLD (LÖRDAG)
Gävlebandet Fruktansvärld lirar fartfylld trallpunk à la 90-tal med Asta Kask, Strebers och Radioaktiva Räker som gemensamma nämnare. Snabbt och energiskt med mycket melodier och finurliga texter, och så har det låtit sedan starten 2020. Sedan dess har en splitvinyl med Lastkaj 14 släppts, ett knippe spelningar avklarats plus ett nytt album som spelats in, och som släpps i sin helhet till årsskiftet på skivbolaget Second Class Kids Records.

KARDBORREBANDET (LÖRDAG)
Punk från ”schlätta”! Med lite trall i ena benet och svensk punk i det andra, och sen ”det lilla extra” i det tredje, har de 5 medlemmarna i ”KBB” det bästa av två världar på sin repertoar. Med en arg kvinnoröst i fronten garanterar de att fullt ös och energi på scen är ett faktum! Den tokhyllade plattan ”Helt inkompetent” släpptes våren 2022.

KÄFTSMÄLL (LÖRDAG)
Käftsmäll plockade hem en jäkla massa röster då de marknadsförde skiten ur ”Punken är vår!” och har gjort sig väl förtjänta av att joina oss denna fantastiska punkafton! Stockholmsbandet bildades 2017, släppte sin första fullängdare i våras och lirar ösig, melodisk punk på svenska. Handen i handsken denna helg!

VON BACCHI (LÖRDAG)
Efter att ha huserat en alldeles för sen, högljudd och rolig efterfest på Örebro Punkfest 2022, bokade vi Von Bacchi på stående fot. Von Bacchi spelar vispunk från mörkaste Småland, både eget material och grymma tolkningar från det bästa den svenska punkscenen har att erbjuda.

HÅRDGNISSEL (LÖRDAG)
Hårdgnissel bildades 2015, är en kraftfull punktrio från Sundsvall som blåste liv i det som en gång kallades Punksvall med hela svenska folket. Hårdgnissel har hunnit lira med svenska punklegender som KSM3, DLK och Strebers, bland många andra. Ett rasande tempo, samhällskritiska texter mättade med svart humor och en frenesi som gör att knogarna vitnar.


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Hitta hit:
Pipeline Sundsvalls Musikforum
Kyrkogatan 6
852 31 Sundsvall
kontakt: info [a] pipelinesundsvall.se

Fler evenemang

Se alla evenemang