PIPELINE 50 ÅR! – LÖRDAG: JEZEBEL + STIG III + CROMPOJKARNA + MAGASINET HOUSEROCKERS + STEREO STARBOY + BRÄNDA LOLITOR PÅ REEPERBAHN + THE SHADES OF ORANGE

  • SLUTSÅLT! (18+)
  • Förköp

OBS: LÖRDAGEN ÄR SLUTSÅLD!

OBS: 18 års åldersgräns på jubileumsfredagen och lördagen!

Pipeline firar 50 stora år! Varmt välkomna att fira med oss under en hel vecka! Utöver alla återförenade band kommer det att finnas gott om tid för att mingla och utbyta minnen och rövarhistorier. Missa inte den här unika chansen att återuppleva band och musiker som stått på vår scen under fem decennier!

*LÖRDAG 2 SEPTEMBER* (SLUTSÅLT!)
16:00 Dörrar/bar/kök
17:00 Jezebel
18:00 Stig III
19:00 Crompojkarna
20:00 Magasinet Houserockers
21:00 Stereo Starboy
22:00 Brända Lolitor på Reeperbahn
23:00 The Shades of Orange
DJ: Leif Karate

STIG III (lör 2 sept)
Vi kan nu med glädje presentera det sista bandet som tar slotten 18:00 på lördagen: STIG III! Detta band har spelat mången gång i Sundsvall under åren, bland annat på Musikforum-tiden, men de var också ett av de första banden som spelade på Pipelines invigningsgala den 21 augusti 1985! Vi ser alla fram emot att än en gång se Mats Norr & co gå på högvarv!

BRÄNDA LOLITOR PÅ REEPERBAHN (lör 2 sept)
Med ett förflutet i band som Reeperbahn, Garmarna, Brända Barn, Lolita Pop, Diestinct, Peace, Love & Pitbulls och Thåström vågar vi lova en upplevelse utöver det vanliga när detta unika hopkok äntrar Pipelines scen, där samtliga gjort minst sagt minnesvärda spelningar. Ur sina digra låtskatter har de grävt fram ett antal klassiker som de flesta med förkärlek till postpunk kommer digga som om tiden stått still!

De som vågar sig på detta är:
Danne Sundqvist, Reeperbahn – Bas och sång
Stefan Brisland, Garmarna & Thåström – Synt
Anders Brodin, Brända Barn & Massmedia – Sång
Sanken Sandqvist, Thåström & Diestinct- Trummor
Sten Booberg, Lolita Pop & Ulf Lundell – Gitarr

STEREO STARBOY (lör 2 sept)
Efter 17 års vila är nu Stereo Starboy redo att återuppstå på hemmascenen Pipeline. Sedan starten 1998 har Stereo Starboy spelat på såväl Hultsfredsfestivalen som internationella scener. Energin står i fokus när powerpoprock-bandet nu lovar att leverera än en gång på Sveriges bästa rockklubb!
Stereo Starboy är:
Eva Åkerhielm – sång
Mirjam Iwers Ytterström – gitarr
Sara Kideborn – gitarr
Elin Strömgren – bas
Katarina Johansson – trummor
CROMPOJKARNA (lördag 2 sept)
Crompojkarna uppstod ur spillrorna av Vacum 1985. Anders Olsson och Mats Hammerman från Vacum letade nya lekkamrater att spela skramlig gitarrbaserad rock med och fann Helene Hillborg, Lars Forslund och Peter Kjällman. Någon tyckte debutsingeln Hon bor i väggarna lät som Ebba Grön uppvuxen på boogierock. Kändes som ett fint betyg.
1988 spelade bandet på Hultfredsfestivalen och gjorde en P3 liveinspelning. Peter lämnade bandet och in kom Daniel Höglund från Gina Jacobis band Rummet och det resulterade i ännu mer spelningar, ett album och ett par singlar. 1992 började bandet tappa fart och sakta tyna bort.
2013 remastrades och återutgav bandets samtliga inspelningar som en dubbel-CD och bandet återförenades även för att spela in ett antal outgivna låtar på dubbel-CDn 1985-1922 samt spelade på Pipelines 40-årsjubileum. DubbelCDn fick fin kritik och när Massproduktion firade 40 år återförenades bandet för att spela live samt göra och spela in en ny låt. 2022 avled trumslagaren Lars Forslund.

JEZEBEL (lördag 2 sept)
Det blir stökig folkpunk och stärkande vemod när Jezebel återvänder för att hylla rockklubben som betytt allt. Vreden i texterna känns lika viktig i dag som för 30 år sedan. Jezebel hittade igen sig själva i en kartong med bortglömda inspelningar för några år sedan. Tidskapseln “JZBL 93” gavs ut som album på Spotify i januari 2020, men pesten stoppade alla bokade konserter. När Jezebel äntrar scenen på lördagen är de ute efter revansch. Och kommer inte att lägga fingrarna emellan.
Jezebel är:
David Kronlid – bas, sång (Kronlids Mekaniska, The Bang, Bang, Bangs, Tjuvholmen)
Christer Suneson – gitarr, sång (Gibrish)
Stefan Briesland Ferner – fiol, (Garmarna, Thåström, Stefan & the Truters)
Gotte Ringqvist – gitarr (Garmarna)
Peter Jonriksson – trummor (Tjuvholmen, The Stickshifters, Pink Pedal Pushers)

THE SHADES OF ORANGE (lör 2 sept)
Rockbandet The Shades of Orange bildades 1989 och rönte framgångar under 1990-talet när de kombinerade garagerock, indiepop och psykedelia. The Shades of Orange turnerade flitigt under 1990-talet och spelade bland annat på Hultsfredsfestivalen. 2013 återförenades bandet för Pipelines 40-årsjubileum och tio år senare är de äntligen tillbaka!
The Shades of Orange är:
Ronny Pale – sång
Marja Elverstig fd Ojala – orgel
Arvid Lind – gitarr
Magnus Renström – bas
Daniel Westin – trummor
MAGASINET HOUSEROCKERS (lör 2 sept)
Magasinet House Rockers bildades 1978 utifrån olika konstellationer som spelade på Musikforum och upplöstes 1981. De repade 3-4 gånger i veckan och spelade nästan varje helg. 1993 återförenades bandet för Pipelines 20-årsjubileum. Bandmedlemmar har varit aktiva i olika musikaliska projekt sedan dess, men återigen står Magasinet Houserockers återförenade för en kväll!
Magasinet Houserockers är:
Björn Gimstedt
Lars Forslund
Stefan Bergman
Mats Bäck
Christer Sjöström
Evenemanget görs i samarbete med Sensus Studieförbund Sundsvall.

Fler evenemang

Se alla evenemang