Onsdagscafé @ Wivex: Vincent Jedselius

Pipeline och Wivex bjuder in till höstens åttonde Onsdagscafé 2012, rym från höstrusket några timmar, kom in i värmen, ät en delicatoboll och ta en kopp kaffe!
Det va under sommaren 2011 som Vincent tillsammans med Petter Tideström bestämde sig för att spela in en platta som senare kom att bli debutalbumet, Webcam Stories. Albumet släpptes nu i Februari och har fått sin beskärda del av uppmärksamhet sen dess. Efter ungefär ett års spelande lokalt som på annan ort, nya erfarenheter och livsföreteelser så är Vincent genom ett samarbete med Musikverkstan i full fart med album nummer två. Den här gången på svenska, i kontrast med debutalbumet.
Vincent är en fattig skäggig singer-songwriter vars musik beskrivs som ”bluesig reggaepop” och kännetecknas av texterna som ofta tar upp vardagsämnen samt rytmisk lekfullhet i fraseringarna. Uppväxten i en småstad, längtan att bara dra iväg nånstans och konsten att ta sig igenom dagarna utan pengar är exempel på vad Vincent gärna berättar om.
Det var ganska precis 1 år sen som Vincent för första gången tillsammans med sina kompmusiker hade nöjet att spela på Onsdagscafeet. Den här gången kliver han upp tillsammans med i stort sätt samma set av musiker fast i en mer akustisk variant och med nya trudelutter att anamma.
On stage: 19.30

Fler evenemang

Se alla evenemang