MIN NYA VÄG – EVERYBODY IS A REFUGEE

  • 100:-

Min väg är en berättelse om flykt från ett område man känt i hela sitt liv till ett obekant boende där språket känns främmande, kläderna skaver mot kroppen och kulturen väsensskild. Detta är en känsla som många över hela världen kan känna igen sig i även om flytten kan ha varit mycket mindre och flykten inte behöver vara från krig. 

 

Min Väg berättas genom 11 sånger med texter på Svenska och Arabiska av den nyanlända Syriska sångerskan Soher Chukair. Soher är syster till Samir Chukair som var den förste musiker som skrev protestsånger mot Assad och på grund av detta blev Soher berövad pass och möjligheter att arbeta vilket tvingade henne på flykt.
Efter att ha vandrat till fots genom Europa bor hon nu i Sverige. Med på konserten är den Syriske Oud-virituosen Mousa Elias och den kurdiske violinisten Mukiryan Abubakr samt Peter Bryngelsson som i många år jobbat med musikaliska cross-over projekt mellan svenska musiktradiotioner och orientaliska musiker och instrument.
I höstas framfördes musiken med Norrköpings Symfoniorkester men nu ger man sig ut på turné med sångerna och denna mindre besättning.

Fler evenemang

Se alla evenemang