MATTIAS ALKBERG + ETERKROPP

  • 100:- för Pipelinemedlemmar / 150:- för icke Pipelinemedlemmar
  • Förköp

Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare. Varje år ger Alkberg ut minst ett nytt album eller bok, och han är nästan alltid aktuell för turné. Åtminstone artificiell intelligens är Mattias Alkbergs typ tjugoåttonde album, ungefär det elfte i eget namn. En välproducerad popskiva av klassiskt snitt. Soundmässigt befinner den sig i samma värld som sina tidigare album “Anarkist” och “Ditt hjärta är en stjärna”. Mattias Alkberg:

– Musikaliskt har jag tänkt att det nya (för mig) vore att göra något gammeldags. Åtminstone artificiell intelligens alluderar därför på musikhistorien i stort, framförallt en viss sorts mjuk och kommersiell rock från sent 60-tal till tidigt 80-tal, men även till min egen historia, musikalisk såväl som privat.

Eterkropp:
”Deras oljud är i stort sett olyssningsbart”. Så skrev en recensent angående Eterkropps första spelning våren 2013. En del har hänt sedan dess, bara gamlingen, Mats Wikström, är kvar i bandet. Nu görs det olyssningsbara oljudet med lite mer finess möjligtvis.
Tillsammans med Malin Skarin, trummor, Erik Karlsson, gitarr och Jesper Lindqvist, bas. -En stor ära att få värma upp åt Mattias Alkberg, vår vän och beskyddare, säger den gamle och de yngre nickar instämmande.

Fler evenemang

Se alla evenemang