MATTIAS ALKBERG + HÅRDGNISSEL

  • MEDLEM 250 KR, ORDINARIE 350 KR, MEDLEM 13-21 ÅR 50 KR
  • Förköp

Tider:
19:00 Dörrar/kök/bar
20:00 Hårdgnissel
21:30 Mattias Alkberg

Ingen åldersgräns i entrén – 18 år i baren.
Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Priser:
Medlem: 250 kr
Ordinarie: 350 kr
Medlem 13-21 år: 50 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2024 i entrén

Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://billetto.se/e/mattias-alkberg-hardgnissel-biljetter-1036982

MATTIAS ALKBERG
I bandet The Bear Quartet, i olika andra konstellationer och som soloartist har Mattias Alkberg gett ut 30 album på lika många år. Han har också hunnit ge ut en rad diktsamlingar och gjort tusentals spelningar.

15 mars 2024 släpptes albumet DRAKE. Producerat av Tomas Bäcklund Thuneström i Luleå. Mixad av Isabel Gracefield (Dua Lipa) i London och mastrad av Dale Becker (Young Thug, Doja Cat, SZA) i Los Angeles.

Mattias Alkberg föddes 1969 i Boden och är bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång. Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling Separerade ägg. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin poesi och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Alkberg har gjort många scenföreställningar genom åren: Alla är sämst 2018, Om känslor och sånt skit 2019 och Mattias Alkbergs Begravning på Dramaten 2013 som också blev en konsertfilm på SVT.

HÅRDGNISSEL
Hårdgnissel bildades 2015, är en kraftfull punktrio från Sundsvall som blåste liv i det som en gång kallades Punksvall med hela svenska folket. Hårdgnissel har hunnit lira med svenska punklegender som KSM3, DLK och Strebers, bland många andra. Ett rasande tempo, samhällskritiska texter mättade med svart humor och en frenesi som gör att knogarna vitnar.

Evenemanget görs i samarbete med Sensus Sundsvall.

Fler evenemang

Se alla evenemang