MAKTHAVERSKAN + AGENT BLÅ

  • 150:- för icke medlemmar / 100:- för medlemmar

Nu kan vi äntligen stoltsera med att Makthaverskan kommer till Norrlandskusten. Den 21 oktober står GBG’s finest på Pipelines scen!

När Makthaverskan släppte sitt första album var dem ett väldigt lovande svenskt indieband. Nu däremot är dem en internationell angelägenhet.

Senaste albumet ‘II’ släpptes 2013. Då hade de sedan första albumet 2009 byggt upp en hängiven skara fans på sina klubbspelningar genom Sverige. När ‘II’ kom ut fick bandet stor uppmärksamhet i Sverige, med helsidor i de flesta svenska dagstidningar, rotation på P3 i många veckor, dessutom gjorde de en handfull spelningar i Sverige det året, bl.a. på festivaler som Way Out West och Popaganda..

Året efter, 2014, slog det helt plötsligt till internationellt. Skivan släpptes i USA Makthaverskan gjorde ett par månadslånga turnéer i USA och Kanada, med bl.a. spelningar på viktiga festivaler som SXSW och CMJ samt en Europaturné. 2015 släppte de även singeln Witness.

Sedan dess har det varit rätt tyst om bandet, förutom några ströspelningar här och där. Men nu är de tillbaka med full kraft! Nya albumet ‘III’ släpps den 13 oktober, och efter det åker de ut på Sverigeturné i höst.

SUPPORT: Agent Blå släppte i maj sitt debutalbum över hela världen. Det har blivit hyllat överallt, från svenska tidningar som GP, DN, Gaffa, Sonic, Hymn etc, till amerikanska jättar som Pitchfork, Stereogum, NPR etc. Skivan blev Album of the Day på Bandcamp, blev veckans skiva på Rough Trade i New York, och fått massor av andra fina utmärkelser. Men framförallt har dom gjort ett debutalbum som står utanför mängden och kommer bli ihågkommet som ett VIKTIGT album.

Fler evenemang

Se alla evenemang