KEBNEKAJSE + BJÖRN GIMSTEDT & VÄNNER

  • MEDLEM 300 KR, ORDINARIE 350 KR
  • Förköp


Tider:
19:00 Insläpp/bar
20:00 Björn Gimstedt & vänner
21:00 Kebnekajse

Priser:
Medlem 300 kr
Ej Medlem 350 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén

Köp medlemskort för 2023 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter här:
https://billetto.se/e/kebnekajse-bjorn-gimstedt-biljetter-784677

Som KLUBBHJÄLTE kan du givetvis köpa biljetter till medlemspris!
Pipelines klubbhjältar är ett supporterskap i form av 100 kr som dras från ditt konto varje månad. Betalningsavgiften är låg och inbakad i månadskostnaden, så det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver hundringen. Observera att detta är ett långsiktigt supporterskap med ett minimum på 6 månader – detta för att vi ska kunna budgetera och planera verksamheten på ett ekonomiskt tryggt sätt.

Bli klubbhjälte här:
https://billetto.se/e/klubbhjalte-biljetter-802931


KEBNEKAJSE
Kebnekajse kända för sin elektrifierade spelmansmusik må vara ett kultband men de vägrar spela på nostalgi. På det senaste albumet ”Aventure” lägger Kebnekajse till nya bitar till sin musikaliska mosaik. Musik som tar avstamp i passionen och glädjen i folkmusiken, från den luftiga lyckan och stadiga rytmen till det melodiskt vemodiga, frammanat genom psykedelisk hårdrock.

– Vår musik står för något som inte stannar upp, utan fortsätter att utvecklas. För oss är musiken är inget museiföremål som ska låta lika varjedag, säger Kenny Håkansson.

På 1970-talet var Kebnekajse känt som Sveriges högsta band. Banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden. Elektrifierade spelmansmusiken och ryckte bort knätofsarna. I stället flög hippiehåren högt på otaliga musikfester. Gjorde sex LP från starten 1971 till 1978, då de splittrades. Sommaren 2001 återförenades bandet och vårvintern 2009 kom kritikerrosade plattan ”Kebnekajse” med renodlade spelmanslåtar. Efter detta har bandet turnerat flitigt och 2011 vidgade alltså Sveriges hårdaste spelmän ljudbilden för den psykedeliska folkrocken med albumet ”Idioten”, som blev Grammisnominerad för ”Årets Rock”.

Kebnekajse spelade flitigt på Musikforum under hela 1970-talet. Den första dokumenterade spelningen vi hittar i arkivet är från 1973 – samma år som föreningen bildades!

BJÖRN GIMSTEDT
Musikern och multikonstnären Björn Gimstedt är ett välkänt namn i Sundsvalls musikliv och är en erfaren musiker som är väl bevandrad i bland annat blues och jazz. Björn Gimstedt har spelat på Musikforum/Pipeline sedan dag ett – så vad passar väl bättre än att låta Björn knyta ihop Musikforum/Pipeline-säcken tillsammans med Kebnekajse?

Björn spelar tillsammans med följande musiker denna kväll:

Gunnar Sjögren, trummor
Fredrik Carlsson, bas
Mats Bäck, klaviatur och sax
Fredrik Bergman, gitarr
Christoffer Samuelsson, kör och rap
Susanne Johnsson, kör


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Hitta hit:
Pipeline Sundsvalls Musikforum
Kyrkogatan 6
852 31 Sundsvall
kontakt: info [a] pipelinesundsvall.se

Fler evenemang

Se alla evenemang