KEBNEKAJSE + BJÖRN GIMSTEDT

  • MEDLEM 300 KR, ORDINARIE 350 KR
  • Förköp


Tider:
19:00 Insläpp/bar
19:30 Musikquiz
20:00 Björn Gimstedt
21:00 Kebnekajse

Priser:
Medlem 300 kr
Ej Medlem 350 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén

Köp medlemskort för 2023 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter här:
https://billetto.se/e/kebnekajse-bjorn-gimstedt-biljetter-784677

KEBNEKAJSE
Kebnekajse kända för sin elektrifierade spelmansmusik må vara ett kultband men de vägrar spela på nostalgi. På det senaste albumet ”Aventure” lägger Kebnekajse till nya bitar till sin musikaliska mosaik. Musik som tar avstamp i passionen och glädjen i folkmusiken, från den luftiga lyckan och stadiga rytmen till det melodiskt vemodiga, frammanat genom psykedelisk hårdrock.

– Vår musik står för något som inte stannar upp, utan fortsätter att utvecklas. För oss är musiken är inget museiföremål som ska låta lika varjedag, säger Kenny Håkansson.

På 1970-talet var Kebnekajse känt som Sveriges högsta band. Banbrytande och ledande bland de instrumentala progressiva banden. Elektrifierade spelmansmusiken och ryckte bort knätofsarna. I stället flög hippiehåren högt på otaliga musikfester. Gjorde sex LP från starten 1971 till 1978, då de splittrades. Sommaren 2001 återförenades bandet och vårvintern 2009 kom kritikerrosade plattan ”Kebnekajse” med renodlade spelmanslåtar. Efter detta har bandet turnerat flitigt och 2011 vidgade alltså Sveriges hårdaste spelmän ljudbilden för den psykedeliska folkrocken med albumet ”Idioten”, som blev Grammisnominerad för ”Årets Rock”.

Kebnekajse spelade flitigt på Musikforum under hela 1970-talet. Den första dokumenterade spelningen vi hittar i arkivet är från 1973 – samma år som föreningen bildades!

BJÖRN GIMSTEDT
Musikern och multikonstnären Björn Gimstedt är ett välkänt namn i Sundsvalls musikliv och är en erfaren musiker som är väl bevandrad i bland annat blues och jazz. Björn Gimstedt har spelat på Musikforum/Pipeline sedan dag ett – så vad passar väl bättre än att låta Björn knyta ihop Musikforum/Pipeline-säcken tillsammans med Kebnekajse?

Fler evenemang

Se alla evenemang