HORNDAL + GLUTTONY

  • Medlem 150kr, ej medlem 200kr
  • Förköp

Tider:
18:00 Insläpp/bar
19:00 Musikquiz i baren med Thomas Björling
20:00 Gluttony
21:15 Horndal

Priser:
Medlem 150 kr
Ej Medlem 200 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2022 i entrén

Köp medlemskort för 2022 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://entresundsvall.se/arrangemang/horndal-gluttony/


HORNDAL

Horndals andra album från april 2021 är Sveriges hårdaste genomslag på länge. Musikaliskt stor, hård och skrymmande. En politiskt relevant, arg och vemodig berättelse om den svenska bruksortens förfall. Och nu med en strimma nytt hopp/hot från Big Tech Google.

Lake Drinker är den sanna spökhistorien om Horndal – en liten bruksort i södra Dalarna som i slutet av 70-talet genomled ett orent helvete. Horndal fick sitt stålverk och levebröd likviderat, byn avfolkades och lämnades att rosta bort. Nu över fyrtio år senare lovar en amerikanskt techjätte (googla det) guld och gröna skogar. Men än syns inget guld och de gröna skogarna har blivit till kalhyggen. När planerna kom upp till ytan om att låta byns bad- och fiskesjö tillika reservvattentäkt Rossen skulle bli till servrarnas kylvatten var det som att albumet skrev sig själv. Hin Håle är tillbaka. Och nu tänker han dricka upp sjön. Lake Drinker är en tung berättelse om att sluta avtal med djävulen. Men den här skildringen är ingen saga. Den är djupt rotad i samhället, nu återberättad av ett band som har sina egna rötter i byn.

Albumet är stöpt i en rå och organisk form med lika delar sludge, death, doom, hardcore, death, thrash och punk med oväntade inslag av klassiskt slagverk, blåsarrangemang, protestvrål och röstinspelningar från nedläggningstiden. Allt sammantaget – rostig metal.

Gensvaret blev enormt, även långt utanför metalvärlden. Framsidor och flersidiga artiklar i Dagens Nyheter och ETC. Stora intervjuer i bland annat P1 Kulturnyheterna, Decibel Magazine, Consequence, Bandcamp feature, Gaffa och medverkan i flera av landets och utlandets största musikpodcasts. Och just nu spelar Sveriges Radio in en hel dokumentärserie om Horndal, dess minst sagt intressanta historia och invånare.

Förutom 1:a på kritikerlistan hamnade Lake Drinker 1:a på den fysiska försäljningslistan i genren hårdrock och 2:a alla genrer. Nu väntar turnéer med besök på klubbar och festivaler runt om i landet.


GLUTTONY

Ur resterna av My Own Grave reste sig tre medlemmar, och med Hatpastorn i fronten (ex-Setherial, ex-Diabolical) bildar de bandet Gluttony som
spelar death metal av svenskt snitt.


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Fler evenemang

Se alla evenemang