GARMARNA + FOLK & RACKARE

  • MEDLEM 350 KR, ORDINARIE 450 KR
  • Förköp

Tider:
19:00 Insläpp/bar
20:00 Folk & Rackare
21:00 Garmarna

Ingen åldersgräns i entrén – 18 år i baren.
Medlemmar under 12 år går in gratis i målsmans sällskap.

Priser:
Medlem 350 kr
Ordinarie 450 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén
Köp medlemskort HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljett HÄR:
https://billetto.se/e/garmarna-folk-rackare-biljetter-761427

Som KLUBBHJÄLTE kan du givetvis köpa biljetter till medlemspris!
Pipelines klubbhjältar är ett supporterskap i form av 100 kr som dras från ditt konto varje månad. Betalningsavgiften är låg och inbakad i månadskostnaden, så det finns inga dolda avgifter eller extra kostnader utöver hundringen. Observera att detta är ett långsiktigt supporterskap med ett minimum på 6 månader – detta för att vi ska kunna budgetera och planera verksamheten på ett ekonomiskt tryggt sätt.

Bli klubbhjälte här:
https://billetto.se/e/klubbhjalte-biljetter-802931


GARMARNA

Mitt under rasande pandemi (2020) släpptes Garmarnas senaste album ”Förbundet”. Efter (nästan) helt nyskrivna föregångaren 6 så valde bandet att återgå till det klassiska balladformatet där traditionellt material får en ny kostym, som rymmer såväl gamla instrument som vevlira och moraharpa som trummor, elgitarrer och synthar.
Albumet har hyllats i internationell press och nominerades till en Grammis i kategorin Årets folkmusik och visa. Bandet nominerades också till Regeringens musikexportpris 2021.
Nu spelar bandet det nya materialet i Sverige för första gången på Pipeline, som genom åren har varit lite av bandets hemmascen. 2023 markerar också att det är 30 år sedan bandet släppte sin första självbetitlade skiva och befäste den line up som varit aktiv sedan dess.

Garmarna är:
Emma Härdelin sång och fiol
Gotte Ringqvist fiol, gitarr och sång
Stefan Brisland Ferner fiol, vevlira och sång
Rickard Westman gitarr, bas
Jens Höglin trummor


FOLK & RACKARE

Folk & Rackare var en av de mest inflytelserika grupperna inom svensk folkmusik under 1970-80 talet. Med intrikat stämsång och blandning av elektriska och akustiska arrangemang av främst medeltidsballader, har de kommit att bli den nya generationens folk- och balladsångares stora förebilder.

Carin Kjellman och Ulf Gruvberg gav ut sin första skiva Med rötter i medeltiden 1974. Något år senare bildade de kvartetten Folk & Rackare tillsammans med Jørn Jensen och Trond Villa (från norska kultbandet Folque) som tog med det norska bordunsoundet in i gruppen.
Brittiska folkrockband som Fairport Convention och Pentangle blev en stor influens för bandet och tidig musik. Genom sina nyskapande arrangemang har de nått en bred svensk, och internationell publik.


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Hitta hit:
Pipeline Sundsvalls Musikforum
Kyrkogatan 6
852 31 Sundsvall
kontakt: info [a] pipelinesundsvall.se

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang