FRANTIC SUNDAY + THE BLAND

  • 80:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

PIPELINE PRESENTERAR ÅTERIGEN STOLT FRANTIC SUNDAY! SVERIGES BÄSTA LIVEBAND HAR MED SIG THE BLAND SOM SUPPORT!

Uppsalabandet Frantic Sunday har gjort över 100 spelningar i USA, Kanada, Tyskland, Tjeckien, Norge och Sverige. Bandets låtar har haft både P3-rotation och MTV-rotation.

Debutalbumet släpptes 22 oktober på Sundsvallsbolaget Ninetone och distribuerades av Universal. Producent var Lennart Östlund (ABBA, Ramones, Led Zeppelin). Hyllades av pressen:

”5/6…omedelbar och hitvänlig…ett debutalbum med osedvanligt jämnhög kvalitet” (Nöjesguiden)
”4/5…En extatiskt lycklig känsla som omger musiken…en korsning mellan The Strokes och Håkan Hellström” (Arbetarbladet).
”4/5…34 minuters euforiskt gitarrdriv” (Värmlands Folkblad).
”4/5…Fartfyllt, medryckande och skickligt” (Sundsvalls Tidning)
”4/6…fullmatad med smittande gitarrpop och alldeles stinn av hookar…helt, helt underbart” (GAFFA)

Även Frantic Sundays livespelningar har hyllats:

”5/5…Så bra att jag vill sätta en sexa…inget mindre än magiskt Jag lämnar scenen mållös, utpumpad och totalt lycklig. Jag har sett framtiden, och framtidens namn är Frantic Sunday. – David Olgarsson, Dagbladet Sundsvall.

”Uppsalas popkungar…förmedlar en energi som The Hives Howlin’ Pelle på uppåttjack utan att kompromissa…medryckande melodier…Frantic Sunday går en ljus framtid till mötes.” – Karin Andersson, UNT.

Nu återvänder Sveriges bästa liveband till Pipeline.
Stay Frantic.

The Bland
Våren 2009 träffades ett gäng gatumusikanter i Nya Zeeland. De bildade ett tillfälligt band och började spela på gatorna för fickpengar och för skojs skull. Efter veckor av intensivt spelande bröt de upp och for ifrån ön och varandra.

Av en slump förenades de igen i Uppsala och bestämde sig då för att starta ett band tillsammans. I den fuktiga källaren i villan de hyrde spelade The Bland in sina första låtar. Medlemmarna kände en musikalisk kemi som var för bra för att slösa bort så de bestämde sig för att ta ett uppehåll i sina utbildningar för att ge musiken en chans. Efter två år av spelningar och inspelningar kan de nu stolt presentera sin första studio-release: ”Strangers on the Side of the Street”.

The Blands musik är djupt influerad av musiken som gjordes på 60- och 70-talet. Bandet blandar låtskrivartekniker från artister som The Rolling Stones, Bob Dylan, Neil Young och The Band med ljudbilder från moderna akter som Fleet Foxes, Mumford & Sons och Edward Sharpe & The Magnetic Zeros.

Det som gör The Bland unikt är deras förmåga att smälta samman dessa gamla och nya influenser och förena dem med en underliggande känsla av svenskt vemod på ett sätt som känns historiskt rotat men fortfarande nytt.

Fler evenemang

Se alla evenemang