DELORIAN + KAIN & ABEL

  • 70:- medlem/ 100:- icke medlem

DELORIAN: Hösten 2012 lades grunden till vad som skulle komma att bli Delorian. Några musiker samlades och för att ta sig ur sina bekvämlighetszoner göra något annat än de brukade.
Och det lät bra. Riktigt bra.
Medlemmarna har en bakgrund i allt från riffig rock, skramlig indiepop, funk och reggae – i band som Up The Chimney, Goat Poacher och Frihetsorkestern, för att nämna några. Men när de nu skapar nytt tillsammans, med ett sound som rör sig mellan syntig pop och dansant rock, hamnar de lätt i samma skivback som Empire of the Sun, Phoenix, Wombats, Miike Snow, MGMT med fler.
När de under sensommaren 2013 tog sig ur studio och replokal för att blotta sig för hemstaden blev intresset enormt. Popstaden vaknade. Allting började falla på plats.
När dessutom Måns Lundberg (Håkan Hellström, Deportees mfl) lade sina händer på materialet, blev det komplett.
Den 13 mars släpper Delorian debutsingeln Hide and Seek, och med den en musikvideo.
Och detta ska självklart firas, den 15 mars på Pipeline!

Länkar:
Hemsida!
Facebook!
Youtube!

”Kain & Abel startades våren 2012 av mig, Alex Zeid Shalan, och Jonas Settlin. Vi var panka, fulla, höga, vräkta och rastlösa. Jag ville ha en ursäkt för att vara självupptagen, Jonas ville göra oljud. Vi samlade ihop fyra personer till som skulle hjälpa oss göra något större än oss själva men också stoppa oss om vi fick hybris. Jag skrev musiken, Jonas gjorde ljuden. Musiken var min hjärna och bandet var kroppen.

Kain & Abel är mitt ego förstorat till ett band. Megalomaniskt och självupptaget. Men vi kan va själviska tillsammans.”

Länkar:
Lyssna!

Fler evenemang

Se alla evenemang