CHRISTIAN KJELLVANDER + LB [LARS BYGDÉN]

  • MEDLEM 250 KR, ORDINARIE 350 KR
  • Förköp

Tider:
19:00 Insläpp/bar/kök
20:00 LB [Lars Bygdén]
21:00 Christian Kjellvander

Priser:
Medlem 13-21 år: 50 kr
Medlem 250 kr
Ordinarie 350 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén
Köp medlemskort för 2023 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55
Köp biljetter HÄR:
https://billetto.se/e/christian-kjellvander-biljetter-844419

CHRISTIAN KJELLVANDER
Pipeline-favoriten Christian Kjellvander är tillbaka, vilket vi är enormt glada över. Senaste besöket fyllde han konsertlokalen enkom med sin varma röst och en gitarr. Denna gång har han med sig sin trio som gör sitt yttersta för att göra det hela mer explosivt och dynamiskt.

Det vilar en nödvändighet över Christian Kjellvanders konstnärskap. Oavsett om den svenska singer-songwritern sysslat med Americana, indierock eller – som på senare tid – friare experiment med jazz och rock så framträder hans visioner alltid lika kristallklara som kompromisslösa. Med en pondus sprungen ur snart tre decennier som skivartist fortsätter Kjellvander att besjunga både det stora och det lilla med sin patenterade barytonröst; alltid med en melankoli som både tröstar och skaver. Denna hängivna lojalitet till den egna kompassen har byggt honom en diskografi som idag saknar många utmanare i Sverige och medan erfarna kollegor tappar såväl fart som hunger så fortsätter Kjellvander oförtrutet att skapa den mest angelägna av musik.

Christian Kjellvander gjorde sin entré på musikscenen som frontfigur i det inflytelserika lo-fi bandet Loosegoats 1995. En era som varade till 2002 då den numera ikoniska solodebuten ’Songs from a Two-Room Chapel’ släpptes. Sedan dess har det blivit hela åtta skivor till där de två senaste, ’Wild Hxmans’ (2018) och ’About Love and Loving Again’ (2020), betraktats som två av hans allra bästa verk. Något som också kan sägas om de två sinnesvidgande samarbetena med Tonbruket på ’Doom Country’ (2020) och ’Fossils’ (2023). Nu är det dags igen för ett nytt soloalbum och på den kommande skivan ’Hold Your Love Still’ finner vi Kjellvander i ett eftertänksamt sinnestillstånd där möjligheten till hopp i en hopplös tid utforskas med det tålamod och den empati som kommit att bli hans signum. I samband med albumsläppet presenterar Kjellvander en turné runtom i landet. Biljetterna är nu släppta!

15 nov – Uppsala, Katalin
16 nov – Värnamo, Gummifabriken
17 nov – Linköping, Platens
18 nov – Malmö, Moriskan
23 nov – Stockholm, Slaktkyrkan
24 nov – Sundsvall, Pipeline
1 dec – Skövde, Valhall
2 dec – Växjö, Växjö Teater
14 dec – Göteborg, Stora Teatern

LB [LARS BYGDÉN]
LB [Lars Bygdén] startade på andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev då centralgestalt inom alt-countryscenens framväxt i Sverige, när han presenterade genren för en helt ny publik inom indiescenen, där countrymusik tidigare närmast hade betraktats som en paria. Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade album varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press. Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter. Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

Evenemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Kvällens sponsorer är företaget Rezon, som generöst sponsrar Pipeline via 1973-klubben för företagare. ❤
Rezon på webben: https://rezon.se/

Fler evenemang

Se alla evenemang