35-årsjubileum, dag 2: Ska’n’Ska, Supersci och Organismen/DJ Large

dag 2 på 35 årsjubileumet går i det lite mer dansanta tecknet med hip hop och ska/reggae. Vi är SÅ glada och stolta över kvällens superbra tre akter. Kom och dansa dig glad denna kväll – här ska firas !

Organismen-Född och uppvuxen i Uppsala. Medlem i det ökända MBMA-crew. Känd i hela Skandinavien som en respekterad battlerapper. Har släppt två soloalbum: ”Bakom kulisserna” (2001) och ”Petar på döda saker med pinnar” (2004) och närmare ett dussin mixtaper från han första framträdande på den svenska hiphopscenen

Vad händer när ett storstadsfenomen som hiphop växer och gror i ett vidsträckt norrländskt skogslandskap? Svaret är Supersci-Klassisk hiphopestetik mixad med norrländsk melankoli. Supersci har gjort sig ett namn som den jazzigaste konstellationen inom svenk hiphop. Deras själfulla musik har ena foten i den amerikanska östkusthiphopen från 90-talet och den andra stadigt förankrad i svensk jazz och folkmusiktradition. Texterna är kvicka, rappa och intelligenta och blandar humor och melankoli på ett tillbakalutat sätt.

Ska’n’ska består av 10 medlemmar och spelar snabb och högljudd ska med inslag av själfull reggae, balkanröj och latinska tongångar och rythmer. Bandet bildades 2004 och har sedan dess utvecklats till dagens lineup.

Insläpp 19.30  – Pipeline stänger 01.00
Start 21.00 Supersci
Start 22.00 Ska n Ska
Start 23.15 Organismen + Dj Large

Fler evenemang

Se alla evenemang