SPETSNAZ + SKEGG EKLEKTRO

  • 80:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

EBM-duon Spetsnaz bildades hösten 2001 i Örebro och består av vännerna Stefan Nilsson och Pontus Stålberg.
I början av 2003 fick bandet kontrakt med det svenska skivbolaget SubSpace Communications och när väl det första albumet Grand Design släpptes i Skandinavien hade bandet redan hunnit med att göra spelningar i både Sverige, Tyskland och Mexiko.

 

År 2004 släpptes Grand Design: Redesigned över hela världen via det tyska bolaget Out of Line. Titelspåret ”Grand design” och uppföljaren ”On the Edge” blev hits och spelades flitigt på klubbar med anhängare och fans av EBM-genren.
De hade verkligen lyckats att ta tillbaka EBM-scenen med full kraft och tyska musiktidningar kallade dem ”the engine in the new EBM era”. Hitsingeln ”Degenerate Ones” släpptes senare det året och 2006 kom det efterlängtade fullängdsalbumet Totalitär.

Efter alla festival och klubbspelningar inledde bandet sin första egna tysklandsturné.

Efter fem år av tystnad med endast sporadiska framträdanden på klubbar och festivaler kom det fjärde fullängdsalbumet från den svenska duon. Det sedan länge efterlängtade albumet med titeln For Generations to Come släpptes våren 2013. EBM som fortfarande får folk att dansa. Ännu ett exempel på mångsidigheten och styrkan hos bandet. Pumpande basgångar med tydliga melodier i sång och instrument och som alltid med texter om angelägna ämnen.

Bandets tidiga karriär tog dem från spelplatser hemma i Skandinavien i norr och så långt söderut som till Mexiko. Från Los Angeles i väster och till Moskva i öster. Nu återstår att se vart For Generations to Come kommer att ta bandet på deras musikaliska resa.
Den senaste månaden har de turnérat med Die Krupps i Sverige och uppträtt på M’era Luna i Tyskland.

Spetsnaz gick i täten för den nya vågen av EBM och det gör de absolut fortfarande.

Värmer upp gör Skegg Eklektro:
Med en mix av dödsmetall, fransk electro, afrotech och pop skapar Skegg Eklektro udda och mysigt märklig elektronik musik. Tänk dig att Air gör en Meshuggah-cover som framförs av Pangaea och du kanske får en känsla för hur det kan låta. Bädda ner idén om vers/refräng för en stund, släng på dig regnhatten och ta en promenad i Skeggland. Ta med kaffetermos eller dansskor.
Lyssna här!

Fler evenemang

Se alla evenemang