BRÄNDA BARN, DEAD ALKBERG & KOLBACKEN

  • Medlem över 25 - 200:- Medlem under 25 - 150:- Ej medlem - 250:-

https://www.facebook.com/notes/pipeline/biljetter-till-br%C3%A4nda-barn/487729111325079

BRÄNDA BARN
Ur spillrorna av punkbandet Massmedia bildades Brända Barn 1979. Brända barn som tog sitt namn efter en roman av Stig Dagerman började som ett punkband men utvecklades sedan i annan riktning, tydligt influerade av Joy Division och andra postpunkband.

Brända barn spelade in en rad singlar 1980-82. Deras enda album Allt står i lågor gavs ut 1983, och blev mycket uppmärksammat; gruppen polariserade kritik och lyssnare men samlade en extatisk publik till sina konserter under en turné vintern 1983-84.

I februari 1984 splittrades bandet; Brodin sade sig inte orka med det intensiva trycket från fansen under och efter konserterna. Tonåringar i publiken hade flera gånger stormat scenen för att få röra vid honom.
2012 började bandmedlemmarna återigen ta kontakt med varandra, det började diskuteras att släppa det osläppta materialet som var tänkt till en skiva no 2 men som aldrig blev av.

Det hela resulterade i att man släpper en hel samlingsbox med samtliga singlar + Allt står i lågor, två livekonserter, en cover av indie-jätten Mattias Alkberg och en cover av den tillfälliga konstellationen De Döda innehållandes medlemmar ur Bob Hund, Weeping Willows och Thåströms kompband. Bandet har också spelat in en ny-version av en tidigare osläppt låt, producerad av Ulf ’Sankan’ Sandqvist (Thåström, Paradise Lost, m.fl.).

Hyllningarna till bandet och erbjudanden från erkända konstnärer som vill vara med på samlingsboxen har inte låtit vänta på sig, bland annat så har Peter Birro bidragit med en text om sitt Brända Barn, vilken betydelse bandet har haft för honom som människa och författare/poet.
Spelningen på Pipeline den 2 november är startskottet på en kortare releaseturné för bandet.
Och med lite tur slipper man att tonåringar stormar scenen för att få röra vid dom, men det finns ingen garanti mot det…

Brända Barn – Allt står i lågor (Spotify)

DEAD ALKBERG
Dead Alkberg kanske inte säger någon så mycket men om vi istället säger Mattias Alkberg så hajar de flesta med ett uns musikintresse till. För många är han indie-rockens okrönte konung och med en lång karriär bakom sig med band som The Bear Quartet, Mattias Alkberg BD, Mattias Alkberg och Nerverna och nu senast Mattias Alkbergs Begravning så är det knappast en nykomling som väljer att värma upp åt Brända Barn.

Dead Alkberg började med ett samtal mellan Mattias och Bob Hund-gitarristen -Conny Nimmersjö.
Alkberg hade spelat in en cover på Brända Barns låt ”Massaker” samtidigt som Conny medverkat på en cover av låten ”Brända Barn” och nu hade det kommit på tal att man skulle spela som förband åt just Brända Barn i de senares hemstad Sundsvall. Tomas Bäcklund, Jonatan Lundberg och Anton Nyström anslöt till konstellationen som kanske bara gör ett gig, det vet man aldrig.
Dead Alkberg.

KOLBACKEN
Kolbacken är våt asfalt i mörker, den felande länken mellan postpunken och indiepop. Kolbacken är ett band bestående av musiker från Sundsvall och Uppsala som gräver där de står. Halva The Confusions och halva Trummor & Orgel sattes ihop för att agera kompband för en kväll och fann varandra fullständigt. Debutalbumet ”Kolbacken” släpptes 19 september 2012, debutalbumet finns i två olika versioner på CD och Vinyl.
I Sundsvall finns en anrik och bördig postpunkmylla att plantera i. Upp växer pop med svärta. ”Slutna Ögon” är, förutom namnet på ett tämligen bortglömt punkband från Sundsvall, även bandets första singel.

Albumet fick ett mycket gott mottagande och singeln Slutna Ögon låg på rotation på P3 i tre månader. När bandet gjorde livedebut i november 2012 var det en sammansvetsad enhet som stod på scenen. 2013 fyllde man näst intill parkeringen på navet under Gatufesten, det är den enda –hittills- mest rättvisa mätningen av bandets popularitet.

Kolbacken (Spotify)

Fler evenemang

Se alla evenemang