Brända Barn ~

Ur spillrorna av punkbandet Massmedia bildades Brända Barn 1979. Brända barn som tog sitt namn efter en roman av Stig Dagerman började som ett punkband men utvecklades sedan i annan riktning, tydligt influerade av Joy Division och andra postpunkband.

Brända barn spelade in en rad singlar 1980-82. Deras enda album Allt står i lågor gavs ut 1983, och blev mycket uppmärksammat; gruppen polariserade kritik och lyssnare men samlade en extatisk publik till sina konserter under en turné vintern 1983-84.

I februari 1984 splittrades bandet; Brodin sade sig inte orka med det intensiva trycket från fansen under och efter konserterna. Tonåringar i publiken hade flera gånger stormat scenen för att få röra vid honom.
2012 började bandmedlemmarna återigen ta kontakt med varandra, det började diskuteras att släppa det osläppta materialet som var tänkt till en skiva no 2 men som aldrig blev av.

Det hela resulterade i att man släpper en hel samlingsbox med samtliga singlar + Allt står i lågor, två livekonserter, en cover av indie-jätten Mattias Alkberg och en cover av den tillfälliga konstellationen De Döda innehållandes medlemmar ur Bob Hund, Weeping Willows och Thåströms kompband. Bandet har också spelat in en ny-version av en tidigare osläppt låt, producerad av Ulf ’Sankan’ Sandqvist (Thåström, Paradise Lost, m.fl.).

Hyllningarna till bandet och erbjudanden från erkända konstnärer som vill vara med på samlingsboxen har inte låtit vänta på sig, bland annat så har Peter Birro bidragit med en text om sitt Brända Barn, vilken betydelse bandet har haft för honom som människa och författare/poet.

Spelningar på Pipeline

Nyhetsbrev

Få nyheter om allt som händer på Pipeline. Skriv in din e-postadress här under så får du nyheter direkt på mailen.

* obligatoriskt fält