Edward KA-Spel (UK) ~

Edward Ka-Spel  är en engelsk sångare/låtskrivare och musiker bosatt i Nederländerna. Edward Ka-Spel är mest känd som sångare och keyboardist i The Legendary Pink Dots men han har även släppt ett flertal soloalbum. Där till har han även varit aktiv med flera olika sidoprojekt, bland annat  The Tear Garden.

Eward Ka-Spel har genom åren skapat musik som abstrakt elektronisk brus till mer traditionella poplåtar, som innehåller olika inslag av psykedelisk rock, industri, avant garde,etc. Ka-Spels låtskrivande har jämförts med Syd Barret och tidiga Pink Floyd.

Ka-Spel uppträder oftast barfota, klädd i en lång halsduk med rosa eller svarta glasögon.

Citat från Pipelines årsberättelse från 1989: ” Engelsmannen Edward KA-Spel och hans tysk-holländska band har enorm kultstatus ute i Europa och fyller många konsertlokaler. Här på Pipeline blev det tyvärr inte värst fullt men den fåhövdade publiken blev mer än nöjd”.

Thomas Lundmarks (tidigare impressario på Pipeline) minne från bandet: ”En av medlemmarna älskade kakelugnar, tog dom på en kulturvandring på Sundsvalls Museum Kulturmagasinet och kollade in sånt på den fasta utställningen om Sundsvalls historia. Det var väldigt uppskattat”.

Spelningar på Pipeline

Nyhetsbrev

Få nyheter om allt som händer på Pipeline. Skriv in din e-postadress här under så får du nyheter direkt på mailen.

* obligatoriskt fält