VEM ÄR HAN DEN DÄR PINK FLOYD? – En musiksaga av och med Peter Bryngelsson och Lars Liljegren

  • 100:-

Peter Bryngelsson kommer tillbaks till oss en gång till, den här gången med föreställningen: Vem är han den där Pink Floyd?

And by the way wich one is Pink ? är en känd kommentar från klassikern Shine on you Crazy Diamond, Pink Floyds dedicerade låt från 1975 till sin forne ledare Syd Barret som hoppat av 7 år tidigare och isolerat sig i galenskap och drogberoende.

I höst är det premiär för Peter Bryngelssons tredje musikberättarföreställning. De tidigare Den sorgsnaste gitarrhjälten världen skådat ( om Peter Green) och Claptons tårar ( om den dramatiska kärlekshistorien mellan Eric Clapton och Pattie Boyd) blev omtalade succéer över hela landet och nu kommer berättelsen att handla om Pink Floyds uppgång i tre steg och det långa utdragna fallet fyllt av rivalitet, ackumulerat hat och despotism i sin mest förminskande form. Eller som trummisen Nick Mason uttryckt det: I jämförelse med basisten, sångaren och låtskrivaren Roger Waters framstår Stalin som en mild gammal gubbe.

Keyboardisten Lars Liljegren och Peter Bryngelsson har med sig Flygande gris, Spitfire-flygplan och bygger en mur på scenen nästan som originalet.

Den här gången har de persiska bröderna Nadeb byggt vidare på Peter Bryngelssons Monsterdobro-gitarr och nu har den tre halsar med olika ljudegenskaper.

Fler evenemang

Se alla evenemang