TRUE MOON + DELAGOON + RARING + VILD SAK

  • 80:- för Pipelinemedlemmar / 100:- för icke Pipelinemedlemma

Hypade True Moon, lovande Delagoon, kolsvarta Raring och kommande storheterna Vild Sak utgör årets postpunkhappening i Sundsvall!

22.00 – TRUE MOON är desperation, ilska och målmedvetenhet. True Moon är kalla gitarrslingor, punkterande trumslag och storslagna refränger. Eller, som sångerskan, basisten och låtskrivaren Karolina Engdahl själv beskriver True Moon – ”magiskt mörker och power”.

Medlemmarna spelar vid sidan av True Moon i orkestrar som nämnda Vånna Inget, Sista Sekunden och The Bear Quartet medan band som Joy Division, Cortex och Siouxsie and the Banshees gör sig påminda i ljudbilden. Till skillnad från Vånna Inget så är alla texter på engelska och musiken rör sig mer mot svartrock än punk, men man känner igen drivet, de poppiga melodierna och inte minst Karolinas sångstil.

21.00 – RARING
Luleå/GBG-baserade garagepop-kvartetten Raring etablerade sig under 2016 med fem turnésvängar, sin självbetitlade debut-EP och singlarna ”Tillfällig fördrivelse” och ”Efter dig”, som blev hyllade av kritiker och musikälskare.
Nu återvänder de med ett större, lyxigare och mer explosivt sound, kombinerat med Rasmus Winblads poetiska texter om liv och död, sorg och eufori, saknad och acceptans. Denna gång har inspirationen kommit från ett oväntat håll – kyrkan.

20.00 – DELAGOON har kallats för Stockholms bästa boy band och hyllats som en av huvudstans mest intressanta liveakter. Sammanhållen av en helgjuten estetik släppte Delagoon under 2016 de tre helgjutna singlarna” Somehow”, ”Techno Kids” och ”Visions” på Hybris.
Beväpnade med hookiga slingor och snygg drömpop samt med i princip hela landets indiemedia i ryggen kommer Delagoon utan tvekan att göra ett ordentligt avtryck under 2017.

19.00 – VILD SAK
Sundsvallsbandet Vild Sak förmedlar känslor av förvirring och frustration. Med inslag av jazz, funk och diverse oljud bjuder trion på ett nyskapande, fast ändå en gnutta omodern popmusik.

Fler evenemang

Se alla evenemang