Sundsvall mot rasism: Kitok, The Baboon Show, Trio Total och Vincent Jedselius

  • 0:-

Pipeline och nätverket Sundsvall mot rasism, arrangerar tillsammans med hittills 35 lokala medarrangörer en heldagsmanifestation och gala mot rasism och främlingsfientlighet.

Evenemanget är HELT GRATIS för alla besökare!

Klara artister:

VINCENT JEDSELIUS

Vincent Jedselius är en singer song-writer med ena foten i Sundsvall, andra foten i Fagersta och huvudet i rännstenen. Musiken rotar sig huvudsakligen i blues men har inslag från allt mellan jazz och reggae som betonas av en leksam och rytmisk inställning i fraseringarna.

Jedselius hämtar inspirationen från allt som rör honom i vardagen. Texterna behandlar ämnen om allt från vardagsflykt till en tillvaro utan pengar. 2012 släppte han sitt debutalbum på engelska men har sen dess helt sadlat om till modersmålet. Nu i November släppte han sitt andra album ”Åka Tåg För Lånade Pengar” och tillsammans med en drös Sundsvallsmusiker är han ute och spelar för fulla muggar.

Den 3e Maj kommer han tillsammans med ett sjumanna band att bestiga scenen på Pipeline. Håll till godo!

TRIO TOTAL
Trio Total är en jazz/rock-trio med bland andra multikonstnären Björn Gimstedt i spetsen.

THE BABOON SHOW (Sthlm
The Baboon Show är en av de absolut hetaste punkrockakten som Sverige någonsin spottat ur sig. I den kvinnliga smått rabiata frontsångerskan ser man Johnny Rottens blick, en ”in your face”-attityd som det smäller om. I musiken hör av man en hybrid av gammalt och nytt i ett, som en legering av en ädel och en oädel metall, som glimmar i spotlightens ljus. För drygt ett år sedan släppte de sin senaste fullängdare ”Peoples Republic of the Baboon Show formerly known as Sweden”.

 

KITOK
Kitoks musik handlar om att släppa taget. Att i hämningslösheten hitta nyckeln till ett uttryck som låser upp allt. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. Bas som skakar kroppen och diskant som skär in i själen. Streetkultur, punk, hiphop, flimrade VHS-filmer,internets anarkistiska estetik, ångest, humor och samiskt arv sammansmält i en rent virtuos uppvisning i respektlöst låtskrivande.

Rapper kC & Rootsrockers
En av Sundsvalls mest flitiga musikskapare.
Under åren har han ingått i konstellationer som Tour de force och Gingerkings.
kC släppte sin solodebut 2012, Get Together, som mottogs med öppna armar runt om Sverige med fina recensioner och en nominering till årets hiphop på manifestgalan. 2013 släppte kC en remixversion av albumet, Got Together, med versioner av t.ex Broke n´tipsy, Erik L, Disco i mitt hjärta(fin) m.fl
Nu 2014 väntas de mycket musik från multitalangen som utöver rappar & sjunger även målar och arrangerar klubbar.
”Strikkly vibes of:MiXTAPE” är först ut som kommer inom några veckor, senare i höst vankas uppföjlaren till Get together, ”Vibes of life”.
Denna afton spelar Rapper kC med sitt funkiga band Rootsrockers som under 2013 hann med en turné i Palestina och sista upplagan av Gatufesten.
Med medvetna texter och en grupp erfarna musiker intar de scenen för oss denna kväll, SUNDSVALL MOT RASISM.
www.soundcloud.com/kcupdates

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Vi kommer att fylla på efter hand med mer information.

Vill du vara med och bidra? Hör av dig till oss på Pipeline på info@pipelinesundsvall.se eller på 060-619940.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –