Releasefest: The Confusions och Red Mecca

  • 100:- icke medlemmar 60:- medlemmar

THE CONFUSIONS & RED MECCA!
Sundsvallsambassadörerna gör gemensam sak i att fira sina två nysläppta skivor tillsammans!

THE CONFUSIONS
2011 fyllde The Confusions 20 år och gick från att vara det något uttjatade ”ständiga pophoppet” till vad man sa på indiesiter i USA ”de svenska indieveteranerna” vilket var en helt ny kostym att fylla, av bara farten så spelades uppföljaren A Permanent Marker in och bandet blommade ut till en väloljad livemaskin som levererade i både stort och smått.

Så är det nu dags för album nummer nio, det är dags för den där nästan obligatoriska självbetitlade skivan ”The Confusions”, återigen har bandet valt att jobba med en producent, Johan Sigerud, känd även han från popbanden my Orchard, The Soft Eyes och massor med producentjobb. The Confusions har tillsammans med Johan hittat en väg till popen, rakt på, tio låtar, influenserna är många, det låter The Confusions men uppdaterat och det är fantastiskt bra.
Denna gång har också tanken varit att bjuda in folk, att skapa en känsla av kollektiv, att bandet är något mer, duetter och nya instrument blandas med gammalt och nytt, och på något sätt föll det sig så att alla som medverkar har koppling och sina rötter i Sundsvall.
När The Confusions släppte första teasern från det nya albumet, singeln ”It’s So Quiet, It’s So Cold” så hjälpte vänner och fans från Portugal, México, Norge, Peru och USA till att filma och fixa.
På den nyligen släppta EPn ”Oh God I Think I’m In Love” finns det en cover på Bob Dylans ”All Along The Watchtower”. Det var den första låt ett gäng ynglingar i Skönsberg lärde sig i replokalen. Den kändes lagom att börja med då den bara hade tre ackord. Det var även från den texten som bandnamnet togs. Så 23 år senare knyter bandet ihop påsen samtidigt som man fortsätter att ha jävligt kul.

“Vurmar gärna och ofta för Sundsvalls indie-institution The Confusions som, halvt i skuggan av storstadshajper och P3:s spellistor, enträget fortsätter att leverera stark pop med väldigt eget sinne. Nya ep:n ”Oh God I think I’m in love” är inget undantag och visar upp bandet i ett lite mer elektroniskt skimmer. Klädsamt.” – Joacim Persson, Aftonbladet 2014

RED MECCA
En resa genom de norrländska skogarna med doften av brandrök och olja.
Sotflagor och solglitter silas genom träden och i de nedlagda fabrikerna dunkar reverbindränkta maskintrummor under massiva synthmattor.
Med rötterna i punken och postpunken, driver Jan Strandqvist och Frida Madeleine sitt electronicaprojekt obevekligt i en framåtrörelse, ekande av otaliga influenser, av krokiga livsvägar, av kärlek och hat, av ljus och mörker.

2013 släpptes debutalbumet You were Never Here och 17 september 2014 släpps uppföljaren, Covered with Rain.

Jan Strandqvist var en nyckelperson i Punksvall. Först med olika punkband, sedan med ett av de första syntbanden – Fordringsfulla Gäster – och sedan i klassiska Brända Barn.Vid Millenieskiftet var Jan verkligen på väg mot berömmelsen med sitt electronicaprojekt Red Mecca med flera singlar på hög rotation på P3 och stor utlandssatsning. Men samarbetet med Det Stora Skivbolaget skar sig och livet tog en annan vändning.

För fyra år sedan började Red Mecca åter göra sig ett namn genom sina mäktiga och egenartade filmiska liveuppträdanden med olika gästartister. I samma veva lossnade låtskrivandet och Massproduktion och Jan började prata med varandra om att göra något av Jans digra låtbibliotek. Under dessa diskussioner sammanstrålade Jan med Frida Madeleine och det klickade fullständigt både musikaliskt och konstnärligt. Det tilltänkta albumet med samplade röster gjordes om med Frida på sång och fick ett fantastiskt mottagande när det släpptes 2013. Ett debutalbum som kom 15 år efter första inspelningarna…

Nu är bandet en duo fullt ut och allt material skrivs gemensamt där filerna studsar i ett konstant utbyte mellan Frida och Jans två hemmastudios och växer till storverk med dessa två kreativa själar vid rodret. Mörkt, vackert och suggestivt.

Uppvärmning: https://www.facebook.com/events/777215452301455

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang