SOLEN + THE TECHNICOLORS

  • 80:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

Efter att ha sålt ut Debaser Strand kommer nu Sveriges intressantaste band till Sundsvall.

P3 Guld nominerade Solen spelar på Pipeline i Januari.

Hösten 2014 släppte Gävlebandet Solen sitt andra album “Till dom som bryr sig” via Playground Music. Kritikerna var inte sena att förstå vad det handlar om, gitarrbaserad pop med rötterna i 1990-talet där Kent är den mest självklara liknelsen. Lovorden har haglat, fyror & femmor har regnat och Solen har stigit mot himlen och blivit den självklara stjärnan på musikhimlen som så länge har saknats i svenskt indieliv!
Solen har genom sin karakteristiska vemodspop samt explosiva och fängslande scennärvaro gjort sig kända som Sveriges bästa osignade band. Numera Sveriges bästa signade band. Med sitt renodlade och distinkta sound, som för tankarna till 90-talets grunge och en nutida vemodspop, ger Solen inte bara ljus, den värmer lika så.
Under året har Solen sålt ut Debaser Strand, blivit nominerade till P3 Guld i kategorin ”Årets Pop”, spelat på en av landets främsta popfestivaler: Popaganda, och ska nu ut på en stor vårturné 2015 där crescendot är Emmaboda och Where’s the Music. Det är med andra ord ett högst aktuellt band som besöker Sundsvall och Pipeline 29 januari 2015.

The Technicolors:
The Technicolors är rockbandet som uppstod 1996 (tror de) och gick i graven runt 2000. Sedan återuppstod de inför Pipelines 40-årsjubileum hösten 2013. De influeras av allt från Velvet Underground till The Soundtrack of our lives och kommer bara att spela nytt material.

Fler evenemang

Se alla evenemang