RIWEN + HAVET & BRUGDEN

  • Entré: 70:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

Vi kan med glädje meddela att RIWEN kommer till Pipeline!

Med rötter i band som Cult of Luna, Totalt Jävla Mörker, och AC4 är Riwen vad som ska komma att tonsätta musikens undergång; levande och direkt, skräddarsydd för mosh och wall of death. Tidigare i år släpptes debuten ”The Cold”, ett album fritt från krusiduller. Inspirerade av band som Judge och Battery skrevs 14 låtar på 14 dagar, och albumet spelades in med en tanke om att strunta i att göra det ljudmässigt perfekt och finslipat. Musiken är enkel, rå och jävligt snabb. Precis som den ska vara.

 

HAVET & BRUGDEN
Black Metal-projektet ”Havet” gör äntligen efterlängtad livedebut efter två års existens. Det är rå, punkig och stundtals spöklik black på svenska, som doftar både Darkthrone och tidiga Satyricon, utan att för den delen bli något i raden. Skapat och skrivet ur spridda referensramar och influenser försöker Havet att medvetet röra sig utanför genrens annars invanda, nedtrampade fotspår.
Havet är Robert Persson (ex The Resonance, The Grand Chapels Quartet m fl), och bildades 2014 som ett soloprojekt, där hittills endast två låtar spelats in och gjorts publika. Med sig denna gång, står Havet på Pipelines scen med kultförklarade drone/doom-bandet och väsendet Brugden.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang