RELEASEFEST – GARMARNA + THE GRAND CHAPELS QUARTET

  • Förköp- 200:- icke medlem, 150:- medlem / Dörren- 250:- icke medlem / 200:- medlem
  • Förköp

Garmarnas enda spelning i vår blir den 23 april på Pipeline!

Sundsvallsbördiga bandet gjorde succé över hela jordklotet under 1990-talet. För 5 månader sedan gav man ifrån sig sitt första livstecken på nästan 15 år. Förutom ett fåtal livekonserter och tillfälliga återföreningar har man inte spelat in något sedan 2001.
Singeln ”Över Gränsen” som gästas av omskrivna rapparen och sápmiaktivisten Maxida Märak flyttar återigen gränserna för Garmarnas mix mellan svensk folkmusik, electronica och pop.

Idag (fredag 4/3-16) släpps bandets nästa singel från kommande plattan ”6”. Den här gången är det låten ”Öppet Hav” som gästas av ingen mindre än Jocke Thåström!
Den 23/4-16 spelar man på hemmaplan för att fira skivsläppet tillsammans med familj, vänner och fans.

Garmarna har tidigare släppt fem album som toppat listor i USA, Frankrike och Sverige. Man har blivit belönade med en guldskiva i Sverige och en Impala Award i Europa man har även prytt omslaget till amerikanska Billboard Magazine samt varit nominerade till grammis ett flertal gånger och vunnit Grammis för albumet ”Guds spelemän” i kategorin ”Årets Folkmusik” 1996.

SUPPORT:
Snötäckt granskog, susande isvindar, knastrande eldstäder och ensamma fäbodvallar. THE GRAND CHAPELS QUARTET började sina år med att föra vidare den amerikanska altfolk/country-traditionen, men har allt eftersom börjat gräva i den svenska folkmyllan, och börjat hitta ett unikt sound som rör sig någonstans där emellan. Med förra årets släpp, ’’Mannen’’, skapade bandet en koncept-EP som befann sig i ett dunkelt, kyligt och ensamt landskap, i både stämning och instrumentering. Efter deras releasespelning för skivan, i mäktiga Elimkyrkan, har det varit tyst om bandet. I februari i år, gick dock medlemmarna in i studion igen, och denna kväll blir första gången man kommer att få en inblick i vad som komma skall från det nya materialet.

Fler evenemang

Se alla evenemang