Releasefest för Indian Sunburn tillsammans med When Cities Divide & INVSN

  • Entré: 120:- icke medlemmar / 80:- medlemmar

Den 30:e November släpper Indian Sunburn sin efterlängtade EP ”Dunes & Void”, och smäller därför till med stort releaseparty med INVSN och lokala When Cities Divide som support.

”Indian Sunburn är ett livefenomen som länge nu varit saknade i Sundsvallsscenen, men som storstilat gör comeback på Pipeline tillsammans med When Cities Divide och tidigare inställda INVSN den 30:e November.”

Indian Sunburn 

Indian Sunburn är en fuzzrockande powertrio som grundades i Sundsvall 2008. Bandet blev uppmärksammat i den lokala musikscenen för sitt råa sound och attityd i förhållande till medlammarnas ringa ålder, och har sedan dess bevisat att dom har något mer att ge än just detta förhållande. Efter ett trummisbyte, två år av låtskrivande, tystnad och förvandling är INDIAN SUNBURN tillbaka med en ny 6-spårig EP vid namn ”Dunes & Void”. Denna skiva står på grundpelarna av bandets igenkännliga sound samtidigt som den släpper fram ett mer utvecklat låtskrivande. Punkiga riff och drömmiga melodier allt i ett fuzzdränkt surfer-dude-universum. En teaservideo för alstret finns att hitta på bandets Facebooksida. Den 30 NOVEMBER släpps Dunes & Void både i en limiterad CD-upplaga samt på Spotify. Releasefesten kommer att äga rum på Pipeline den 30 NOVEMBER tillsammans med högaktuella INVSN och When Cities Divide.

http://tinyurl.com/qeh596b

INVSN

Året var 2008, Dennis Lyxzén, känd från bland andra Refused och AC4 spelade på Pipeline med sitt sidoprojekt The Lost Patrol Band. När bandet kliver upp på scenen säger frontmannen: Vi ska börja sjunga på svenska, det är vi som är Invasionen. Där och då bildades det numera internationellt kända INVSN.
Bandet släppte två kritikerhyllade fullängdsskivor under namnet Invasionen och spelade land och rike runt. Nu har Invasionen bytt namn till det mer internationella INVSN (Invasion) och är åter högaktuella med inte mindre än två parallella albumsläpp, ett på svenska och ett på engelska.
Musiken kan beskrivas som en hybrid mellan klassiska Postpunk-band som Joy Division, Bauhaus med flera och den moderna ”pop-punken”. Musiken har en otrolig nerv och gör sig bäst live!
Senast bandet spelade i Sundsvall var 2011 och sedan dess har mycket hunnit förändrats, Sara Almgren från bland annat INC och Masshysteri spelar bas och sjunger och Kajsa Bergsten från Masshysteri spelar gitarr. Bandet har blivit signade till det Amerikanska bolaget Razor and Tie och släpper plattan där på Engelska i September. Den svenska plattan släpps på Sony den 20e November.

When Cities Divide

When Cities Divide är bandet som älskar att kombinera hardcore, rock’n’roll och punk. Resultatet landar någonstans mellan The Bronx, Ghost Of A Thousand, Nine och The Drips – ösigt, skitigt, riffigt och jävligt underhållande att både lyssna på och röja till.
Just nu pågår en inspelning av en fyralåtars EP som på ett eller annat sätt kommer att dyka upp i samband med kvällens spelning.
Bandet består av sångaren Thomas Björling (A New Way To Flavour), gitarristen Christian Dahlgren (Skulden), basisten Ragnar Hedtjärn Ullenius (A New Way To Flavour, Dråp) samt trummisen Erik Sjödin (Scoville).

Fler evenemang

Se alla evenemang