RELEASEFEST: BJÄRAN + WISTRÖMS ORKESTER

  • 60:- medlemmar 100:- icke medlemmar

Ett av Sundsvalls mest intressanta folkmusikband släpper nu sitt debutalbum ”Ack ve” på Pipeline. Deras debutalbum beskrivs av bandet själva som en genomtänkt skiva med tung musik som uppmanar till eftertanke.

Bjäran är bandet som har spelat på de flesta olika tillställningar, från studentfester till stora festivaler och vart man än har kommit så har det blivit succé. Bandet har en inlevelse och ett scenspråk som tar med publiken på ett musikaliskt äventyr. Med den traditionella folkmusiken i ryggen presenterar Bjäran ny spännande musik som blivit hyllad i land och rike.

Tunga riff, snirkliga melodier och ett fantastiskt samspel är det som präglar de fyra musikerna.
Det här kommer bli en tung ”unpluggedkonsert”.

Bjäran vann 2012 tävlingen ”Årets unga folkmusikband” med hård konkurens. De har sedan dess spelat flitigt i stora delar i Sverige och även i Finland, Tyskland och Estland.

Lyssna!

Wiströms orkester:
Med ena foten i svensk folkrock och den andra stadigt stampandes i countrygenren hittar vi sundsvallsbandet Wiströms orkester. Orkestern har funnits sedan våren 2013 och skapades i mångt och mycket inför Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa. Med låten ”Sanningen” kom man på andra plats i länsfinalen, men kunde trösta sig med att man vunnit publikens gunst och kammat hem flest röster ute i stugorna.

Wiströms orkester består av Mathias Wiström, gitarr och sång, Joel Bylund, bas, Robin Jonasson, gitarrer och stämsång samt Jonas Jönsson, trummor och stämsång.

Inspirationen hämtas från vardagens lunk och landsbygdens vemod. Eller som man själva kallar det, ”helt vanlig musik”.

Fler evenemang

Se alla evenemang