RED MECCA + TOLCHOCK

RED MECCA: Vid Millenieskiftet var den fd Brända Barn-medlemmen Jan Strandqvist på väg mot berömmelsen med sitt electronicaprojekt Red Mecca med flera singlar på hög rotation på P3. Men samarbetet med Det Stora Skivbolaget skar sig och livet tog en annan vändning.
2013 blev året då RED MECCA rebootades. FRIDA MADELEINE kliver in som permanent vokalist och lyfter på de massiva, mörka synthmattorna och spelar upp filmen med sin kraftfullt sköra röst.
För fyra år sedan började Red Mecca åter göra sig ett namn genom sina mäktiga och egenartade liveuppträdanden. I samma veva lossnade låtskrivandet. Ett debutverk sprängfyllt med suggestiv electronica med post-punkinfluenser.
TOLCHOCK: Bandet är fysisk maskinmusik från industristaden Sundsvall. Med rötterna i kultbandet Tolchock 14, som redan under slutet av 80 talet gjorde avtryck i Sveriges synthhistoria i form av kassetter, fanzines och diverse samlingsskivor, har de tagit sig vidare deformerats och utvecklat en egen crossover av mängder av influenser.
Med stadiga rötter i EBM har Tolchock skapat en hybrid som rör sig i ett rum där Nine inch nails delar studio med Prodigy, Nitzer Ebb kommer på besök tillsammans med Dance or die… och Cabaret Voltaire står och kikar i dörren. Hela tiden bubblar melodierna där i mitten.
Nu är Tolchock aktuella med bland annat singeln ”Down in the hole” (med remix av Biomekkanik), som släpptes i april, en musikvideo, samt det kommande albumet ”Elements of rage” hösten 2013

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang