Onsdagscafé: Musikrörelsen – Den svenska proggen

  • Fri entré!

ONSDAGSCAFÈ: MUSIKRÖRELSEN – DEN SVENSKA PROGGEN
Fri entré!

Köp medlemskort för 2022 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Biljetter till säsongens konserter hittar du HÄR:
https://entresundsvall.se/arenor/pipeline/

 —————————————————–
Presenterad av Stig Jäderberg
 En storytelling-livedokumentär-konsert om svenskt 70-tal. Ur en politisk frustration och en önskan att göra världen bättre, och ur en musikalisk frustration och en vilja att skapa en egen musikkultur, växer i Sverige under 70-talet – med start i Gärdesfesterna 1970 – en rörelse som är unik: Musikrörelsen, även kallad den svenska proggen.
Vi gör en resa som startar med Hansson & Karlsson och kulminerar tio år senare med Tältprojektet. Däremellan får vi möta Pugh, Contact, Träd Gräs och Stenar, Bo Hansson, John Holm, Monica Törnell, Blå Tåget, Hoola Bandoola Band, Nationalteatern, Nynningen, Marie Selander, Kebnekajse, Samla Mammas Manna, Ola Magnell, Turid och många fler.
Vi följer hur nya alternativa oberoende skivbolag som Silence och MNW utmanar etablerade kommersiella bolag som Sonet och Metronome.
Vi får också följa hur en växande politisk dogmatism bidrar till att Musikrörelsen så småningom krackelerar. Och så är det ju…allting går i cykler…alla epoker tar slut.. något annat tar vid.
Föreställningen består av tre byggstenar som hela tiden avlöser varandra i ett varierat flow: Berättandet, visuella projektioner (liveklipp, filmklipp, bilder) samt låtar som framförs med sång, akustisk gitarr, elgitarr och munspel.

 

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.