NORBERGFESTIVAL:MODUL:MASKIN

  • 0:-

Den 7 mars är det dags för den första i en serie klubbarrangemang från Norbergfestival på olika kulturella scener runtom i landet. Vi börjar i Sundsvall med vårt Modul:Maskin-koncept där elektroniska liveframträdanden blandas med hårdvarujam där besökarna spelar på sina egna eller Norbergfestivals elektroniska instrument.

“Vi har länge velat ta Norbergfestival på en liten turné och det är kul att få starta den genom att komma norrut i Sverige där vi tidigare inte har varit. Vi vet att det finns många eldsjälar som troget supportat oss genom åren, så därför känns det också viktigt att få kunna komma ut och bjuda tillbaka på en liten del av det som är Norbergfestival. Vi tror också att det är viktigt att visa upp att elektronisk musik handlar om mycket mer än den rådande EDM-trenden.” säger Carl Nyrinder, ordförande i föreningen Norbergfestival.

 

Live på scenen i sundsvall står Maria W Horn, Human Rays, Tm Dntknw och Studio Odessa . Musikaliskt rör det sig om en spännvidd från suggestiva ljudlandskap och melodier till hårda beats och techno.

 

“En av ambitionerna med den här klubbturnén är att visa upp elektronisk musik som spelas live. Därför har vi bland annat bjudit in rutinerade hårdvarumusiker som Maria W Horn och Human Rays. Vi tror på kombinationen att dels få se artister framföra elektronisk musik live men också att få möjlighet att testa på att spela själv. Det är någonting som brukar få folk att se på elektronisk musik på ett nytt sätt och reaktionerna har varit väldigt positiva.” avslutar Carl Nyrinder.

Norbergfestival:Modul:Maskin

 

Live:

Maria W Horn

https://soundcloud.com/mariahorn

Human Rays

https://soundcloud.com/human-rays

Tm Dntknw

https://soundcloud.com/tmdntknw

Studio Odessa

DJ: Carl Nyrinder

Fler evenemang

Se alla evenemang