Klara & Jag + Amanda Heino

  • 150KR MEDLEM, 250KR EJ MEDLEM
  • Förköp

Tider:
18:00 Insläpp/bar
20:00 Amanda Heino
21:15 Klara & Jag

Priser:
Medlem 150 kr
Ej Medlem 250 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2022 i entrén

Köp medlemskort för 2022 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://entresundsvall.se/arrangemang/klara-jag/

———————————————————-

KLARA & JAG
Mycket har hänt sedan 2017, då bandet Klara & Jag tog sina första stapplande steg ut i världen. Då spelade de kväll efter kväll för halvtomma källarlokaler i utbyte mot ett par öl. Idag får Sveriges Enda Kvinnliga Duo Inom Svensk Pop spelställena att höja sitt publiktak för att trycket är så stort.

Brytpunkten kom när de släppte sin första singel Samma gamla nätter, inspelad i ett sovrum i Uppsala, på Spotify. Redan efter en vecka låg låten etta på viral-listan och delades av stora profiler i sociala medier. Därifrån gick det fort – under samma höst blev Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling signade som både låtskrivare och artister under ett av världens största skivbolag. På fem år har de hunnit samarbeta med välrenommerade låtskrivare som Gustaf och Victor Norén, Thomas Stenström, Kristofer Östergren och Maria Andersson. De har också lyckats spela sönder hela ljudsystemet på Guldbaggens efterfest framför näsan på en snopen Mikael Persbrandt.

Efter ett par år i branschen vill duon nu gå tillbaka till sina rötter. De har gjort slut med skivbolaget, förlaget och bokningsbolaget för att få göra allt på sitt eget sätt, utan att kompromissa. Tillsammans med ett helt nytt team planerar de nu att släppa låtar på löpande band. Först ut är singeln “Nu grönskar det”, som sedan följs av ett album i två delar.

”Man måste bränna några broar för att kunna bygga nya” säger duon.

AMANDA HEINO
Amanda Heino är en artist, låtskrivare och producent med rötter i Sollefteå, Västernorrland. Med sina drömmiga arpeggion och lekfulla poppiga melodier skapar hon ett gränsland mellan djup svensk pop och r&b. Hon debuterade 2021 med sin singel ”LEKA” i P4 Nästa Västernorrland där hon tog en 3:e plats i länet. 2022 så blev hon utsedd att representera Västernorrland i Livekarusellens riksfestival som utnämnde LEKA som en hitvarning.

Sagt om Amanda Heino av Livekarusellens feedbackcoacher och andra deltagare:
”Hitvarning på låten LEKA!”
”Vassa poplåtar, välproddat och grymt framfört!”
”…effektfullt med snygg sång.”
”Skapar en bra atmosfär som får en att vilja dansa till musiken.”
”Singa-long-vänliga låtar som gränsar mellan pop och r&b. En balans som är svår att träffa, men det gör Amanda bra!”

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang