HEAVY TIGER + THE MOBY DICKS

  • 80:- för medlemmar 120:- för icke medlemmar

Gitarristen och sångaren Maja Linn hade visionen klar för sig. Hon skulle sätta ihop det ultimata Rock’n’Roll-bandet! Ett coolt band med stil och attityd, förstklassiga låtar, kompromisslösa spelningar och storslagna ambitioner. Hon hittade sina vapendragare i Astrid Carsbring på trummor och bassisten Sara Frendin, och Heavy Tiger var ett faktum.

Året var 2010 i Stockholm och tjejerna fyllde 17 år.
Trots sin unga ålder har Heavy Tiger hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric. Alltid till publikens stora häpnad och förtjusning. Somliga tycker sig förnimma ett The Runaways under storhetstid, andra hör hellre influenser av såväl KISS som Thin Lizzy, men alltid med anslaget av The Clash när de var som bäst. Bedöm själva.

I december 2013 släpptes EP’n Talk of the Town. Debutalbumet Saigon Kiss gavs ut den 28 februari 2014 på tyska skivbolaget High Roller Records.

”De är ju stjärnor! Framtiden är säkrad.”

– Ebbot Lundberg, TSOOL i SVT

”Heavy Tiger är 3 tonårstjejer som fullkomligt kör över stora delar av den rockelit som kommit till Bråvalla den här sista helgen i Juni”
– Punkzine

The Moby Dicks är en power-trio från Sundsvall, bandet startade 2011 och har ”tuggat på” sen dess.
Bandet har släppt två Eps, spelat på flera olika festivaler och klubbar landet runt. The Moby Dicks beskriver sig själva som ”tung space-bluesrock med ett jävla sväng” med influenser från band som deep purple, black sabbath och cream. Just nu skriver man på nytt material för att kliva in i studion.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang