HANNA JÄRVER + DELORIAN

  • 50:- för medlemmar 70:- för icke medlemmar

Med sina sinnrika minimalistiska elektroniska arrangemang, svenskspråkiga texter och sin rena röst är den Stockholmsbaserade Hanna Järver en sällsynt varelse i det svenska musikhavet. Sedan släppet av sin EP ”Smutsen” väckt den melankoliska skara av människor som slumrat med halvstängda ögon sedan Anna Von Hausswolff.

Hennes detaljrika musik är kontrastfylld. Mörk, ångestfylld och filmisk men alltid med en strimma hopp runt hörnet. Musiken ställer helvetet och himlen mot varandra: Otroheten och smutsiga lakan mot kärleken och det perfekta.
Hannas elektropop är full av små detaljer, utan att bli överarbetad. Som en tunn slöja av vemod faller den över lyssnaren.”Jag var på en plats i livet då jag kände mig rastlös, uttråkad och påväg att helt ge upp hoppet om musiken. Då föddes låtarna som sedan kom att bli ”Smutsen”, min första EP.

DELORIAN
Våren 2014 släppte Delorian sin debutsingel ’’Hide and Seek’’. Låten, som mixades av Måns Lundberg (Hurula, Håkan Hellström m.fl.) på Decibel Studios, uppmärksammades i flera musikbloggar, bland annat av PSL. Samarbetet med Måns fortsatte, och i December släppte bandet sin andra singel ’’Talks’’, som gästades av sångerskan Helena Holmberg.

Sedan deras första gig, hösten 2013, har bandet hunnit med ett dussintal spelningar över hela landet. De har nått ut till hängivna fans och recensenter med sin melodistarka, elektroniska indiepop, och fortsätter hela tiden att imponera. Live är Delorian ett måste, med svulstiga ljusshower, projiceringar, samplingar och ständiga instrumentbyten.

Nu under våren är bandet aktuella med deras debut-EP ”Episode One”, remix-EP:n ”Talks”, och en kommande musikvideo.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang