ELLEN SUNDBERG + VINCENT JEDSELIUS + BLOMMA

  • Entré: 80:- medlemmar / 100:- icke medlemmar

Ellen Sundberg kommer till Sundsvall och Pipeline, med sig har Ellen sitt numera nästan folkkära band The Widowmakers, bandet som Ellen lånade ut till Doug Seegers för succéturnen sommaren 2014. De är förstärkta av gitarristen Nik Lee som turnerat och imponerat med Israel Nash och spelat på WS&P.
Alla 20-åringar söker inte till Paradise Hotel i ett gränslöst behov av ytlig bekräftelse. Alla 20-åriga musiktalanger söker inte till Idol för att smita förbi kön och få en genväg mot en artistkarriär, kändiskap och berömmelse.

Den drygt 20-åriga Ellen Sundberg skulle aldrig komma på tanken att söka sig till varken Paradise Hotel eller Idol. Ellen gör musik för att hon kan, Ellen gör musik för att hon måste. Vi lyssnar för att Ellen berör. Vi lyssnar för att Ellen behövs.
Hon har med kommande, Israel Nash-producerade albumet ”White Smoke & Pines” bevisat att hon kommer stadga sig på musikscenen. Att hon är här för att stanna!

 

Vincent Jedselius väg till ett stadgat liv i Sundsvall har varit bred; Född i Sundsvall, uppvuxen i Fagersta och en tågluff runt jordklotet senare var han tillbaks på bördig mark i Medelpad.

Efter två mer eller mindre självbiografiska plattor som avhandlar ämnen som att vara på luffen med ensamhet som enda sällskap, att leva korridorliv, oviljan att växa upp och ha knäckebröd som enda käk efter en blöt kväll på lokal.

Med dom plattorna bakom sig har Vincent nu gått vidare och börjat skriva ny musik om att bli farsa, om att göra det man aldrig trodde man skulle våga; stadga sig.
Utan att bli bekväm undersöker Vincent nya ämnen, pekar på saker från nya vinklar och med ekvilibristisk stil besjunger han det som rör honom just nu. Ackompanjerad av diverse erfarna musiker skapar dom den unika blandningen av blues och reggae som blivit Jedselius signum, även kallad luffarpop.

Det händer på scenen, det händer precis där Vincent är för stunden. Det är där Vincent får livstid!

 

Blomma: Sundsvallstjejerna Lovis och Emma bildar tillsammans duon Blomma. Deras musik som kantas av vemod och kärlek lämnar ingen oberörd. Och det är just det musiken är för dem. Att bli berörd och att få beröra. Så känn lugnet och låt de sköra tonerna ta med dig in i Blommas värld.

Fler evenemang

Se alla evenemang