Christian Kjellvander och Vild Sak

  • Medlemmar 150:- Icke medlemmar 250:-
  • Förköp

I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Den 26 oktober släpptes hans nya album Wild Hxmans och i anslutning till det ger sig även Christian ut på vägarna.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan folk, blues, americana och jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpptes 26 oktober till kritikernas hyllning.

5/5 DN, “Det är vansinnigt fint och låter som om det bara har råkat falla på plats precis så här”
4/5 VF
8/10 Sonic, “Styrkebesked från en av våra stora konstnärer”
4/5 Aftonbladet, “Den sju låtar långa sviten hör till det allra bästa han har spelat in.”
4/5 Dagens Industri
4/5 Ikon, “En mycket mäktig skiva”
4/5 Sydsvenskan

Vild Sak
Sundsvallsbandet Vild Sak har precis gjort sitt första släpp, en glödande EP på fyra spår.
Med inspiration från Medelpads granskogar förmedlar de känslor av frustration och förvirring. Genom undertoner från den gamla Sundsvallsrocken, jazz, funk och diverse oljud bjuder de på nyskapande indiepop.

150 kronor för medlemmar, 250 kronor för icke medlemmar.
Förköp via https://billetto.se/sv/e/christian-kjellvander-support-biljetter-323995

Ett kulturarrangemang i samarbete med Sensus.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang