Breanna Barbara och Jomount

  • 100:- för Pipelinemedlemmar / 150:- för icke Pipelinemedlemmar

Breanna Barbara utgör definitionen av vad vi kallar soul. Hon är sin musik, och får sitt syre genom att trampa på Leslie Feists PJ Harvey-ruffiga bakgator samt tugga fradga i takt med psykedeliska trippar på Grace Slick och Mahalia Jackson. Kultur- och modeinstitutionen Bullett Media träffade precis rätt: ”Brooklyn-based musician Breanna Barbara has got pipes, not to mention the unabashed soulfulness of blues musicians of days past.”

Artister som berör och stannar kvar är ofta de som har slopat distinktionen mellan verklighet och konstnärskap. En sådan artist är Breanna Barbara. Likt en garvad metodskådespelare gräver hon i sig själv för att det är den enda vägen att göra avtryck i en värld där tillvarons förgänglighet ständigt tränger sig på. Den nakna sanningen om hennes fars plötsliga död samt en efterföljande depression ekar mellan de autentiska raderna och skänker lyriken ett neurotiskt laddat skimmer i paritet med Jello Biafra. Men som den flinka storyteller hon är smetar Breanna Barbara ut sin smolk i en konstruktiv och lekfull framåtanda snarare än i termer av vältrande och stiltje.

Breanna Barbaras sound osar passionerat av de platser som har korsat hennes väg. Bärande fundament är en sommarflört med den ohämmade skaparandan i New Orleans samt det närmast terapeutiska mötet med Nashville-producenten Andrija Tokic (Alabama Shakes, Hurray for the Riff-Raff, Banditos, med flera). En person som också haft stor betydelse för den karriäravgörande frälsning som bildar debutalbumet ”Mirage dreams”. Men framförallt gör Breanna Barbara en sann kulturgärning genom att blåsa nytt liv i den primitiva urkraft som härjade på legendariska New York-klubben CBGB’s under 70- och 80-talet.

Den ”Big Apple”-baserade webbsajten Ponyboy Magazine sätter alla tvivlare på plats genom att cementera vad Breanna Barbara handlar om: ”Her killer looks cannot steer you away from a very haunting voice with powerful bursts of energy and twisted lyrics. It’s somewhat unsettling, yes, unsettling. Perhaps it’s a balance of good and evil? Who knows.”
————————–————————–————————–————-
Jomount (Johanna Berg) är en 24-årig soloakt från Östersund som skriver, producerar och framför elektronisk egenskriven musik. Jomount har representerat Jämtland i Manifest On Tour i Stockholm, samt spelat på Storsjöyran under 2017. Soundet och sången genomsyras av tunga beats, ett drömskt delay och reverb, något som för lyssnaren kan förklaras lite som dimma för öronen.

Fler evenemang

KAINOABEL

  • MEDLEM 80 KR, ORDINARIE 150 KR, UNGDOM 50 KR
Se alla evenemang