ALL ELECTRIC + THE GRAND CHAPELS QUARTET + HEMGRAVEN

Den 17 maj bjuder Pipeline tillsammans med All Electric in till en rockkväll med ingredienserna: 60-tals garagerock, Spökcountry och Postpunk!
ALL ELECTRIC:
All Electric har härjat i runt i vårat avlånga land sedan 2010. Med spelningar på Storsjöyran, Trästocksfestivalen, Scharinska, Debaser (sthlm, malmö), Virus Bar m.fl. kända festivaler och klubbar. De har spelat som förband till Graveyard, Uriah Heep, Imperial State Electric med flera samt burit upp egna arrangemang.
Konceptet är ganska enkelt, det är en total hängivenhet till det sena 60-talets garage, soul, rock och psych scen med band som MC5, Sonics, Stooges och Mitch Ryder i spetsen.
Förbered dig för en fusion av mullrande bastrummor, överstyrda gitarrer och en galet fladdrande saxofon.
THE GRAND CHAPELS QUARTET:
The Grand Chapels Quartet startade upp som band i norra Sverige 2009. Med tydlig påverkan av den amerikanska folktraditionen svävar musiken runt i tunga, ödelagda men även vackra och jordnära landskap. Kontraster och samspel mellan mörkret och det varma är initialt med det Grand Chapels vill uttrycka. Det ska hänföra och bjuda in. Det ska greppa fast för att sedan släppa tag.
Bandet spelade i vintras in en EP på fyra låtar tillsammans med Ronny Pale som förväntas att släppas i sommar. Namnet på EP:n kommer att bli ’’Dead Horse’’ och släpps då på Sound and Vision Unit. Låtar från den kommer att kunna höras under denna spelning.
HEMGRAVEN:
Mekaniskt bultande, vitglödgat stångande postpunk med rötterna i Västernorrland. Hemgraven är ljudet av existentiellt svårmod, uppväxtsminnen från döende bruksorter och dystopiska framtidsvisioner bland kalla betongmonument.
Hemgraven består av Ola Olsson(bas/sång), David Olgarsson(synth/sång), Jonathan Jonsson(gitarr) och Kim-Evert Olofsson(trummor/percussion), alla numer bosatta i Stockholm, men bördiga från Sundsvall med omnejd och sedan tidigare kända från band såsom The Resonance, Ingnis, The Longest Hour och The Bells of St. Clements.
Hemgravens självbetitlade och självutgivna debut-EP släpps digitalt och i en limiterad handgjord utgåva under våren/sommaren 2013.

Fler evenemang

Se alla evenemang