45-Årsjubileum

  • Medlemmar 100:- Icke medlemmar 200:-
  • Förköp

Sveriges äldsta och världens bästa rockklubb fyller 45 år och självklart firar vi det med en rejäl fest!

7 stycken akter, lokal konst och diverse överraskningar utlovas.

Dörrarna öppnas 17.00 och det blir full fart från början till slut.

Är du medlem men inte fått din kod till förköp? Maila info@pipelinesundsvall.se så fixar vi det!

OBS! Det går inte att bli medlem i dörren den här kvällen, så passa på att bli det innan, gå in på www.pipelinesundsvall.se för mer information om hur du går tillväga.

BANDEN DÅ!?

17.30
18.30
19.30 Supersci
20.30 All Is Left
21.30 Vacum
22.30 The Confusions
23.30 INVSN

Va? Sa vi inte 7 band? Antingen kan vi inte räkna, eller så betyder det att vi har ännu fler överraskningar på lager!

—–

INVSN

INVSN, tidigare Invasionen, startades år 2009, av Dennis Lyxzén (Refused), André Sandström (The Lost Patrol Band), Anders Stenberg (Deportees) och Robert Pettersson (Hurula). De hann släppa ett album innan Pettersson valde att ta sig an soloprojektet Hurula. Under de fyra nästkommande åren hann det släppas tre album: Hela världen Brinner (2010), Saker som jag sagt till natten (2011) och INVSN (2013). Till det sistnämnda albumet anslöt Sara Almgren sig till bandet. Sara har under sin karriär bla startat The (International) Noise Conspiracy med Dennis, spelat med Marit Bergman, Sahara Hotnights, samt startat banden The Vicious och Masshysteri med Hurula.

År 2017 släpptes det efterlängtade albumet ”The Beautiful Stories”, med det senaste tillskottet Christina Karlsson på keyboard och sång. Hon har varit bekant med INVSN sen länge då hon spelat live med bandet under hela ”INVSN”-skivan.

”The Beautiful Stories” är ett kritikerhyllat mästerverk som följdes upp av nomineringar på Manifestgalan som ”Årets Kompositör” respektive en Grammisnominering för ”Årets Rock”. Vilket i sig är lite missvisande, ”nya” INVSN är lika delar dark wave, indie, industri och rock.

Som märkt är det här gänget inte främmande för liveshower. Med de två senaste skivorna har INVSN gjort nästintill 200 spelningar. Vändorna har bland annat sträckt sig runtom USA:s gränser, och även ett par rundor runtom i Europa med en månadsavslutning i Tyskland under september 2017.

Den 16:e mars 2018 är det äntligen dags för INVSN att släppa den nya EP:n ”Forever Rejected” med två nya tracks som är en naturlig fortsättning på det delvis nya soundet som vuxit fram sen ”The Beautiful Stories”. ” Adam ”Atom” Greenspan (The Veils, Supergrass och Nick Cave), som producerade albumet, har även mixat de nya låtarna på EP´n.

– ”Det finns otroliga dansanta element men också hårda percussiva ljud och en gränslöshet som vi inte riktigt haft tidigare”, säger Dennis Lyxzén.

——–

THE CONFUSIONS

Hösten 1992 fick The Confusions agera förband till det Engelska indiebandet The Wedding Present, detta är första gången bandet står på Pipelines scen, genom åren har det blivit många fler gig, releasefester, P3-liveinspelningar, välgörenhetsgalor och allt mellan himmel och jord.
– Pipeline är vår hemmascen och kommer alltid att vara det, så enkelt är det…

The Confusions har gjort i stort sätt allt, bandet har haft majorkontrakt på storbolag, blivit hyllade av Engelsk musikpress och i samma andetag blivit sågade av lokalpressen, turnerat utomlands, haft en galen amerikansk manager, floppat med den så viktiga tredje skivan för att sedan komma tillbaka med en MTV hit, gått från pophopp till indieveteraner, skrivit GIF-Sundsvalls officiella låt, skapat Beatleshysteri i Kaliningrad och självklart spelat på The Cavern Club i Liverpool.
Så sent som i december spelade bandet i Kina för första gången och passade samtidigt på att göra en musikvideo i staden Chengdu.

Just nu i år firar även The Confusions 25 år som skivartister och har inlett året med att släppa singeln ”LIPS”.
Den 27 april kommer en ny singel ”Don’t You Fall In Love”, året kommer innebära mycket releaser och speciella event för att fira att bandet fyller år.

——–

ALL IS LEFT

Senast det begav sig var rockbandet All Is Left ute på en rikstäckande arenaturné tillsammans med Takida/Stiftelsen. Ett år senare är bandet tillbaka ur studiodvalan med en färsk inspelning i bagaget. Materialet är hårdare, ösigare och riffigare – men utan att tumma på melodier eller slagkraftiga refränger. Musikaliskt sorteras All Is Left med band som Foo Fighters, Biffy Clyro, Billy Talent och Soundgarden.

All Is Left har spelat ett antal gånger på hemmaklubben Pipeline (där bandet även har sin replokal), och sammanslaget har bandmedlemmarna nött på Pipelinescenen åtminstone ett 50-tal gånger i olika konstellationer. Det är på Pipeline bandet hör hemma. Punkt.
———

VACUM

Vacum kommer att återförenas för en kväll, för första gången sedan 2009. Det blir fokus på det gitarrbaserade materialet.
Mer punk helt enkelt!
Vacum var aktiva åren 1979-85 och släppte 3 album och mängder med singlar och låtar på samlingsplattor. De har precis re-releasat sin sista singel från 1984 i blå vinyl och jobbar på ett stort återutgivningsprojekt. Vacum spelade senast på Pipeline år 1998.

——–

SUPERSCI

Supersci firar Pipelines jubileum med livespelning.

Deras musikaliska kombination av norrländskt vemod och engelskspråkig rap har hyllats i många länder världen över. För 20 år sedan gjorde Supersci en av sina allra första spelningar på Sundsvalls legendariska musikklubb Pipeline. Den 26:e maj står de åter på samma scen för att fira dess 45-årsjubileum.

Supersci från Sundsvall ansågs länge vara ett av Sveriges mest mytomspunna hiphopkollektiv. De är också en av få svenska hiphopakter som nått framgångar utomlands. Avskilda från trender och strömningar har de vunnit fansens respekt med ett melodiöst och vinylkrispigt sound med inslag av soul, jazz, tunga beats och suggestiva syntslingor med folkton.

Arka, Mr Noun och Erik L började släppa vinyltolvor redan i slutet av 90-talet. 2006 tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Rapparen och sångerskan Remedeeh kom med i gruppen och fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement ledde till flitig radiorotation med hits som On The Grind och Get!, samt skivkontrakt i bl.a Japan och Tyskland.

Efter ett mixape, en EP och flitigt livespelande åren därefter, kom uppföljaren Timelines 2010. Den fick mycket positiva recensioner och bl.a. en P3 Guld-nominering i kategorin bästa hiphop/soul. Det ledde också till kontrakt i Sydkorea och flertalet spelningar runtom i Europa.

Efter titelspåret Entropy med tillhörande video och singeln Dark Matter släpptes Superscis tredje album Entropy 2015. Sedan dess har Supersci bl.a. turnerat i Litauen och Belgien, spelat på kända klubbar som Fasching och Trädgården i Stockholm och nyligen på FATTA:s avslutningsfest i Sundsvall. Gruppen jobbar nu på nytt material för att fira sitt 20-årsajubileum under 2018.

Givet är också att Supersci firar genom att uppträda på Pipelines 45-årsfest!

———

Kulturarrangemanget genomförs i samarbete med Sensus.

Fler evenemang

Se alla evenemang