Landslide ~

Tjejerna i bandet Landslide träffades under gymnasiet när de gick i samma musikestetklass på Skvadern i Sundsvall. Intresset för countrymusik förde dem samman och hösten 2003 bildades bandet Landslide. Bandet influerades av artister som Dixie Chicks, Bonnie Raitt, Dolly Parton och musik från filmen O brother, where art thou. Till en början spelade de covers med en sättning som bestod av sång, bas, gitarr, piano, gitarr, trummor och fiol med stämsång. De sjöng också en del acapella. Under gymnasiet svetsades gänget samman och en nära vänskap utvecklades.

Så småningom började Landslide skriva egna låtar med ett pop- och countryinfluerat sound och alltid med stämsång i fokus. Trots att de under långa perioder bott i olika städer och ibland länder så har vänskapen bestått precis som viljan att sjunga och spela tillsammans.

Efter en stunds uppehåll medverkade Landslide i TV4s program Talang 2007 där de gick vidare till semifinal. Efter det turnerade de i mellansverige på countryfestivaler och andra events.

Bandet har spelat in två demos med egenskrivna låtar, Leaving och Song for you.

Hösten 2017 startade bandet ett samarbete med låtskrivaren och musikern Fredrik Wiklander.

Spelningar på Pipeline

Nyhetsbrev

Få nyheter om allt som händer på Pipeline. Skriv in din e-postadress här under så får du nyheter direkt på mailen.

* obligatoriskt fält