En lyckad höstsäsong bakom oss – En vår med hungriga band framför oss! ~

Det började med Sundsvall Block Party, det slutade med All Electric & The Kristet Utseende på vår medlemspub och däremellan rymdes så väl Thomas Stenström som Red Mecca, Heavy Tiger som Ligisterna, Paranoid som Spetsnaz! Hösten 2015 var stark, kanske inte så många arrangemang men dom som var var väldigt kvalitativa och genererade i mycket ny publik!

Vi är otroligt nöjda med hela året 2014, många bra band- lokala och utsocknes, två lyckade festivaler (Sundsvall Mot Rasism & Sundsvall Block Party) vi ökade medlemsantalet med 300(!) personer från föregående år. Vi är också glada att se att vi har blivit det nav som vi vill vara, att många lokala band valde att lägga sina releasefester hos oss är mycket glädjande och något vi hoppas på att få se under 2015 också.

Nu blickar vi framåt mot en vår som börjar ta ordentlig form, vi har hittills fått ihop ett program som kantas av väldigt många debutsläpp, inte mindre än sju band som är klar hittills har nyss släppt eller ska strax släppa sin första fullängdare. Det resulterar i en spännande, väldigt hungrig vårsäsong med många band som precis lämnat sina lokala fritidsgårdar och testar sina vingar ute i landet. I klassisk Pipeline-anda blandar vi såklart de oprövade korten med rutinerade etablerade band så som At The Gates och Thundermother.

Vi kan också berätta att det blir en Sundsvall Mot Rasism 2015, så väl som det blir ett Sundsvall Block Party på höstkanten också!
Vi ses på vårens arrangemang!

24 Januari: KITOK + In Circles + Josefin Larsson (En del av kulturfestivalen i sammarbete med Musik Västernorrland) (HipHop/Metal/Singersongwriter)

Kitoks musik handlar om att släppa taget. Att i hämningslösheten hitta nyckeln till ett uttryck som låser upp allt. Det är Beastie Boys och Santigold lika mycket som Glasvegas och Eminem. Det är skateboardåkande urbanism och småstadsångest sida vid sida. 

29 Januari: SOLEN + Support (Pop)

Efter att ha sålt ut Debaser Strand kommer nu Sveriges intressantaste band till Sundsvall. P3 Guld nominerade Solen spelar på Pipeline i Januari.
Hösten 2014 släppte Gävlebandet Solen sitt andra album “Till dom som bryr sig” via Playground Music. Kritikerna var inte sena att förstå vad det handlar om, gitarrbaserad pop med rötterna i 1990-talet där Kent är den mest självklara liknelsen. Lovorden har haglat, fyror & femmor har regnat och Solen har stigit mot himlen och blivit den självklara stjärnan på musikhimlen som så länge har saknats i svenskt indieliv!

31 Januari: RIDEAU + ALL IS LEFT (Rock/Metal/Hardcore)

Den 31 Januari återvänder Stockholmsbaserade rockbandet RIDEAU till Sundsvall och Pipeline.

Under 2014 har bandet gjort 18 spelningar runtom i Sverige, bl. a på Båten i Karlstad, på välgörenhetseventet De drabbade i Sala(för de drabbade av skogsbranden i somras) och på Satin i Örebro. I somras besökte bandet Ukraina för festivalspelningar och detta följdes upp med en turné nu i höst där både Polen och Ukraina besöktes mellan 13-23 November. Den 31 Januari kommer RIDEAU tillbaka till Sundsvall för att sprida det som bandet står för: Extas och eftertanke via en musikalisk käftsmäll!

14 Februari: FILIP LUNDGREN + VARGAVINTER (Pop)

Nu kommer den förste av en ny generation pop-poeter från norrbottenskusten. Våren 2015 kommer fullängdaren ”Där inget annat finns”, en högenergisk albumdebut med ärliga, värkande tonårstexter och en sprucken, drömsk ljudbild som kombinerar jeansjackepunk och vistradition.
20 Februari: THUNDERMOTHER + Support (Rock/Metal)

Äkta glädje och Rock’N’Roll, menat ända från märgen. Hårdrockstjejer från hela världen, nu enade för att göra en enda sak; att lira tillsammans och åka ut på vägarna. Bandet har spelat på såväl Sweden Rock Festival, Metallsvenskan och Musikhjälpen. Nu kommer dom till Sundsvall och Pipeline för att visa var skåpet ska stå! 

28 Februari: FRANTIC SUNDAY + THE BLAND (Pop)

Uppsalabandet Frantic Sunday har gjort över 100 spelningar i USA, Kanada, Tyskland, Tjeckien, Norge och Sverige. Bandets låtar har haft både P3-rotation och MTV-rotation.

6 Mars: SYSTRASKAP + Support (Electroniskt/Experimentell)

2011 släppte Systraskap en EP med handgjorda tygfodral, innehållandes 4 låtar. 2012 kom deras egenproducerade musikvideo till låten Marie som en protest mot kärnkraft och atomvapen. Förra året släpptes den hyllade singeln Let’s Start a Revolution som kallats för ett av 2013 års stora anthems, samt två remixer gjorda av Johen Rafael Tilli och Acute Onset. Den 30 maj 2014 släppte Systraskap singeln My Voice Is My Weapon och i slutet av augusti kom den uppmärksammade videon. Det efterlängtade debutalbumet beräknas komma ut under början av 2015.
2 Maj: AT THE GATES + GLUTTONY (Metal)

At The Gates behöver knappast någon närmare presentation. Man är ett av de viktigaste banden i death metal-genren och frontfigurerna i vad som kallas för ”The Gothenburg Sound”. Sveriges största Metalband!


Nyhetsbrev

Få nyheter om allt som händer på Pipeline. Skriv in din e-postadress här under så får du nyheter direkt på mailen.