Zacke och Anoy

  • Medlemmar Icke medlemmar

Pipeline, Musikhuset Örnsköldsvik, Kontaktnätet och Kulturrådet slog sig ihop och ger dig en extra julklapp, endast 20:- inträde!

—-

ZACKE

När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

Med två album i bagaget har Zacke sparkat in dörrar och gett fingret till storstadsnormer, men även öppnat upp dörrar för andra med liknande bakgrund.

På det tredje albumet, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Både utflyttade och kvarvarande.

Återigen hittar vi Mördar-Anders aka Anders Rensfeldt bakom produktionsrodret. En producent som alltid lyckats skapa ett Norrländskt organiskt sound, som om det blev filtrerat genom dom Norrländska skogarna. Med melodier som är som klippt och skurna för Zackes betraktande, politiska och viktiga rader. Utan att låta som det lät förut, och utan att låta som all annan hip hop idag lyckas dom pricka in ett nyskapande men ändå tidlöst eget sound.

På albumet hittar vi ett gäng gäster från Norrbotten. Förutom vapendragarna i Movits! hittar vi även ytterligare Luleåbor i form av Haartland, Constine och Kevin Mukuri. Bland gästerna finns också Peter Morén, som var med på Zacke-klassikern ’Utomlands’, Ansiktet och Den Svenska Björnstammen.

– Musikscenen är i allmänhet väldigt storstadscentrerad, i synnerhet svensk hiphop. Och när väl en belysning av något utanför storstaden sker så är media förtjusta i att exotifiera, förenkla och bekräfta redan etablerade uppfattningar Jag kanske t.o.m. själv har gjort mig skyldig till att sälja in en förenklad bild. Men det är tröttsamt att försöka säga vad andra vill höra. Jag vill försöka säga som det är, förklara Zacke.

—-

ANOY

Simon Sandberg – ‘’Anoy’’ – började tidigt med musiken, driven av rastlöshet och känslan av utanförskap.
Han började som en ung pojke utan studio eller några kontakter alls inom musiken, sittandes på sitt rum under många år och lärde sig sakta men säkert att lägga ihop ord och förmedla något som någon kunde lyssna på, men nu tio år senare vid 19 års ålder med över 95 000 lyssnare på sin debutsingel ”Njurunda 05” så är han den mest växande rapparen i Västernorrland. Just nu aktuell med singeln ”Stjärnklar”.

Insläpp 20.00

Inträde
20:-

Evenemanget är ett samarbete med med Musikhuset i Örnsköldsvik, Kontaktnätet och Kulturrådet.

Fler evenemang

Se alla evenemang