The Sadies (CA) och Gibrish

  • 100:- för medlemmar / 150:- för icke medlemmar

22 april kommer ett minst sagt rutinerat band till Sundsvall!
Kanadensiska The Sadies har agerat kompband för såväl Niel Young som Jon Spencer.

Toronto-bandet The Sadies skulle kunna liknas vid alt.countryns svar på landsmännen i The Band, då de nästan oftare syns bakom andra än under eget namn – trots detta har de mäktat med 10 egna skivor anförda av bröderna Dallas och Travis Good. Bland de första samarbetena som tog The Sadies till en bredare publik var arbetet bakom Neko Case (The Tigers Have Spoken), som kallade dem för ’världens bästa band’, och det var även foten in hos skivbolaget Bloodshot som efter att ha sett dem live med Neko 1998 genast signerade dem och gav ut bandets första skivor.

Med djup vördnad för det bästa som country, bluegrass och blues har, via influenser från allt från 60-talets garage och psykedelia till surf-instrumentaler och punkrock. Bland medlemmarna kan du hitta lika entusiastiska fans av Negative Approach eller Crime som för Santo & Johnny eller Merle Travis.
Det är även denna mångfald som legat till grund för många av deras – musikaliskt – vitt skilda samarbetsprojekt. Från nämnda Neko Case, till John Doe (X), Jon Spencer (Blues Explosion), Mekons, Andre Williams, Jon Langford, Roger Knox, Blue Rodeo– och inte minst kanadensiska country-rockens gudfader – Neil Young.

Den enda regeln The Sadies lever efter är: Om du gör misstag i studio, så gör du om det – men du gör inte misstag på scen – vilket är en inställning som inte bara ger deras livespelningar en unik nerv, det har även format skapandet av ’Internal Sounds’. Rösterna är tydliga och framstående, gitarrerna ligger långt fram med de fulla och rika tonerna som deras live fans vant sig vid. Gary Louris (Jayhawks) som producerade både Darker Circles och New Seasons, hjälpte till som kontrollrums-domare och vokalcoach medan Peter J. Moore assisterade med mixning och mastring. Resultatet är det självsäkraste och självklaraste i deras karriär.

Pipeline är omåttligt stolta över att ha bokat The Sadies och det är ett unikt tillfälle för Sundsvallsborna att få se musiker av absolut högsta klass, vi lovar att ingen kommer bli besviken!
22 april kommer dom till Pipeline!

 

GIBRISH: Efter spelningar i både USA och England under 2014 landar Sundsvallsbandet Gibrish på Pipeline den 22 april.  Gibrish har beskrivits som ett rostigt nyproggband med inslag av folkmusik, grusig rock och svensk visa där de musikaliska gränserna suddas ut.
”Brilliant Gibrish!” (Lancaster Guardian)
”Gibrish is one unique blend of proud originality with no time for BS!” (skopemag.com)
”Musikaliskt är det väldigt varierande. Det rör sig mellan vistradition, folkmusik och rock på ett sätt som håller örat intresserat” (Lira Magazine)

Fler evenemang

Se alla evenemang