The Latin Kings och Supersci

  • 250KR MEDLEM, 350KR EJ MEDLEM
  • Förköp

Tider:
18:00 Insläpp/bar
20:00 Supersci
21:15 The Latin Kings

Medlem 250 kr
Ej Medlem 350 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2022 i entrén

Köp medlemskort för 2022 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://entresundsvall.se/arrangemang/the-latin-kings-supersci/

THE LATIN KINGS

1994 sedan släppte The Latin Kings sitt banbrytande debutalbum ”Välkommen till förorten”. Här kom tre tonårsgrabbar som rappade på svenska, samplade Emil i Lönneberga och rimmade på cool och pistol. Med sina självbiografiska texter berättade de om ett Sverige som få kände till och blev snart Sveriges mest etablerade hiphopartister. I höst åker originalmedlemmarna Dogge Doggelito, Rigo Topaz (Rodde), Azzan Jaxx och TITO ut på turné och bjuder på sina klassiska låtar i en oförglömlig show.

SUPERSCI

Deras musikaliska kombination av norrländskt vemod och engelskspråkig rap har hyllats i många länder världen över. I November återvänder Supersci med sin fulla livesättning till Pipeline, där de också gjorde en av sina allra första spelningar – någon gång i slutet av förra årtusendet.

Supersci från Sundsvall ansågs länge vara ett av Sveriges mest mytomspunna hiphopkollektiv. De är också en av få svenska hiphopakter som nått framgångar utomlands. Avskilda från trender och strömningar har de vunnit fansens respekt med ett melodiöst och vinylkrispigt sound med inslag av soul, jazz, tunga beats och suggestiva syntslingor med folkton.

Arka, Mr Noun och Erik L började släppa vinyltolvor redan i slutet av 90-talet. 2006 tog de steget från undergroundakt till internationell angelägenhet. Rapparen och sångerskan Remedeeh kom med i gruppen och fullängdsdebuten Pinetrees On The Pavement ledde till flitig radiorotation med hits som On The Grind och Get!, samt skivkontrakt i bl.a Japan och Tyskland.

Efter ett mixtape, en EP och flitigt livespelande åren därefter kom uppföljaren Timelines 2010. Den fick mycket positiva recensioner och bl.a. en P3 Guld-nominering i kategorin bästa hiphop/soul. Det ledde också till kontrakt i Sydkorea och flertalet spelningar runtom i Europa, backade av sitt liveband och DJ:n Koko (f.k.a. DJ Kristougha).

Efter titelspåret Entropy med tillhörande video och singeln Dark Matter, med Kristin Amparo och producerad av Broke n Tipsy, släpptes Superscis tredje album Entropy 2015. Sedan dess har gruppen bl.a. turnerat i Litauen, Luxemburg och Belgien, spelat på anrika klubbar som Fasching och Trädgården i Stockholm och på FATTA-turnéns avslutningsfest tillsammans med Cleo, lokalt på Pipelines 45-årsjubileum, Sundsvall Block Party, Spot Battle i Tänndalen, Åsele Marknad, Hoheneck Bar Engelberg i Schweiz samt LUSA Spacefest 2022.

Supersci’s livesättning består förutom de tre rapparna/sångarna också av Koko (DJ), Olle Melkerhed (bas och keytar) samt Joakim Bengtsson (percussions).

Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.