LARS BYGDÉN + H. SELF

  • MEDLEM 150KR, ORDINARIE 200KR
  • Förköp

OBS: 18-årsgräns på detta arrangemang. Sittplatser, begränsat antal biljetter (100 st).

Tider:
19:00 Insläpp/bar
19:30 Musikquiz i baren med Thomas Björling
20:00 H. Self
21:00 Lars Bygdén

Priser: 
18+ Medlem 150 kr
18+ Ordinarie 200 kr
Medlemsbiljett visas upp med ett medlemskap för 2023 i entrén

Köp medlemskort för 2023 HÄR:
https://apply.cardskipper.se/u55

Köp biljetter HÄR:
https://billetto.se/e/lars-bygden-h-self-biljetter-750467


LARS BYGDÉN
LB [Lars Bygdén] startade på andra halvan av 90-talet countryrock-bandet The Thousand Dollar Playboys och blev då centralgestalt inom alt-countryscenens framväxt i Sverige, när han presenterade genren för en helt ny publik inom indiescenen, där countrymusik tidigare närmast hade betraktats som en paria. Han har efter bandets upplösning 2003 gett ut flera hyllade album varav de två senaste har kretsat kring hans frus bortgång i cancer. De har rönt stor uppmärksamhet och hyllats stort i både svensk och utländsk press.

Lars Bygdén är en fantastisk scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.
Förvänta dig en annorlunda och stark konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.


H. SELF
Med en vässad penna och historier att berätta har Hammarbäck, eller H. Self, gjort hemmet i Telefonplan till ett svenskt Music Row, och hans låtskrivande har resulterat i samarbeten med bland andra Sabina Ddumba (”Scarred for Life”) och David Ritschard (”Rockbotten”, ”Än går det vågor”, ”Sverigerocken”, för att nämna några). Den 2 december släpper han singeln ”Kitchen Star / Let Us Hate Each Other In Peace”

Få genrer kan väva samman kärlek och hjärtesorg lika väl som countryn. Hjärta, smärta och hopplöshet förs samman för resultera i musik som lämnar få oberörda. Det är en begränsad skara som besitter förmågan att skapa den kraftfulla legering som håller genren samman, H. Self tillhör lyckligtvis en av de utvalda. Med inspiration från såväl country som soul får de sargade livshistorierna en fond som finner sig till rätta i tradition, men platsar lika väl in i vår moderna värld, det är väl kanske så att tiderna förändras men människans sorger består.


Arrangemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.


Hitta hit:
Pipeline Sundsvalls Musikforum
Kyrkogatan 6
852 31 Sundsvall
kontakt: info [a] pipelinesundsvall.se

Fler evenemang

Se alla evenemang