KLUBB KAJAL: COVENANT + ASHBURY HEIGHTS + ERA LUX

  • MEDLEM 350 KR, ORDINARIE 400 KR
  • Förköp

Vi upprepar vårens succé med ännu ett KLUBB KAJAL under hösten 2023 – 20-årsjubileum del 2!
För 20 år sedan sipprade för första gången energin av Klubb Kajal in i Sundsvalls skrymslen, källarlokaler och vrår till ljudet av synth, EBM, futurepop och electronica – en tillflykt för vinyl och latex.
Den 13 oktober 2023 händer det igen; Klubb Kajals 20-årsjubileum, del 2! För en kväll är det inte distpedaler och sönderslagna trumpinnar som ger Sundsvall puls – utan synteser, dånande basgångar och glänsande leads. På scenen kommer några av Sveriges största synthpopband sätta Pipeline i gungning och känslan av lust, danssug och gotik kommer sätta klorna i varenda besökare! Tre liveband (Covenant, Ashbury Heights och Era Lux), DJ och två barer på Sveriges äldsta rockklubb!

Köp biljetter här!

Tider:
18:00 Insläpp/kök/bar/DJ
20:00 Konsertstart

OBS: Åldersgräns 18 år!

Priser:
Medlem 350 kr
Ordinarie 400 kr

COVENANT

Vi kan stolta presentera Covenant, nyss hemkomna från en lyckad USA-turné. De släppte sitt första album 1994 och har sedan dess levererat otaliga hits som är givna inslag på dansgolv runt om i världen. Med sin ständigt växande publik och sitt engagemang för att erbjuda både nyskapande och tankeväckande musik, är Covenant en oöverträffad närvaro inom den elektroniska musikvärlden.

ASHBURY HEIGHTS
Ashbury Heights bildades i Sundsvall 2005 av Anders Hagström och Yasmine Uhlin. Johan Andersson klev in i bandet som uppbackning i livesammanhang 2009.
Sedan debuten med singeln ”Cry Havoc” 2006 har Ashbury Heights släppt fem album och nått in i hjärtat på hundratusentals lyssnare världen över. Bandets glåmiga elektroniska pop präglas av personligt utlämnande texter om vardagliga ting; saker som kan vara svåra att prata om, men som kan kännas befriande att höra någon dela med sig av. Ashbury Heights beskriver sin musik som ”en trygg plats att dela med sig av våra misslyckanden, pinsamheter, sorger, och omöjliga drömmar”.
Under de senaste åren har bandet gett ut sex singlar inför släppet av den kommande antologiskivan ”Ghost House Sessions Vol. 1”; ett album som omtolkar och samlar tidigare outgivet material från bandets 17-åriga karriär.

ERA LUX
Moa och Karl började skapa musik under namnet “ERA LUX” under 2020 med inspiration från DIY-mentaliteten av punkscenen kombinerat med den mångfacetterade världen av elektronisk musik. Musiken landar någonstans mellan det poppiga och det experimentella. De har spelat i Skandinavien och Tyskland, samt släppt tre singlar, ett album, och en EP. De kommande singlarna “SHOCKS!” och “RAVEN BOY” släpps Juni 2023. ERA LUX-soundet/upplevelsen har jämförts med akter som sträcker sig mellan Grimes, Buzzcocks, Björk, Death Grips, Kate Bush, Kite och The Knife.

Evenemanget görs i samarbete med Sensus studieförbund Sundsvall.

Fler evenemang

Se alla evenemang